Όταν ο λόγος μετατρέπεται σε ύλη

Romeo Castellucci | Societas Raffaello Sanzio
Εκδότης:
Πλέθρον
Έτος:
2009
ISBN:
9789603481959
Σελίδες:
165
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όταν ο λόγος μετατρέπεται σε ύλη
Τιμή εκδότη:€18,50
Η τιμή μας: €16,65
Όταν ο λόγος μετατρέπεται σε ύλη
"Άγρια σκυλιά επιτίθενται στον σκηνοθέτη, ένας άντρας αναρριχάται στους τοίχους του ανακτόρου, παραπέμποντας στον Άνθρωπο του Βιτρούβιου, ένα πιάνο με ουρά τυλίγεται στις φλόγες, ένα αγέρωχο άλογο περιδιαβαίνει τη σκηνή, οθόνες τηλεόρασης πέφτουν από ψηλά, ένα λευκό ύφασμα καλύπτει τους θεατές...

Οι εικόνες αυτές ανήκουν στην παράσταση Κόλαση, το πρώτο μέρος από την τριλογία της "Θείας Κωμωδίας" του Δάντη, που ανέβασε η Societas Raffaello Sanzio στην απαιτητική σκηνή της Cour d'honneur du Palais des Papes, στο πλαίσιο του διεθνούς Φεστιβάλ της Αβινιόν στη Γαλλία, το καλοκαίρι του 2008. Το θέαμα μαγεύει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού και της κριτικής".

Το βιβλίο της Έλενας Παπαλεξίου που μόλις κυκλοφόρησε αποτελείται από τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος, "Εικονοπλασίες", παρουσιάζεται η μέθοδος με την οποία ο Romeo Castellucci και η ομάδα του επεξεργάζεται το κείμενο και ανασυνθέτει το υλικό της παράστασης. Στο δεύτερο μέρος, "Οργανική ύλη", γίνεται αναφορά στο έμψυχο υλικό της παράστασης και στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα οργανικά στοιχεία και τις ανάγκες της σκηνής. Στο τρίτο μέρος, "Τράγων ωδές", διερευνάται η σχέση της Societas Raffaello Sanzio με την τραγωδία. Η ενότητα αυτή εστιάζει στην Ορέστεια, ως αντισυμβατική πρόταση για την αναπαράσταση της αρχαίας τραγωδίας και στην Tragedia Endogonidia.

Τέλος, στο τέταρτο μέρος υπάρχει μια εκτενής συνέντευξη του Romeo Castellucci στη συγγραφέα.
Η πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη της Έλενας Παπαλεξίου ολοκληρώνεται με την παράθεση αναλυτικής παραστασιογραφίας, φιλμογραφίας και βιβλιογραφίας.
Τίτλος βιβλίου:Όταν ο λόγος μετατρέπεται σε ύλη
Υπότιτλος βιβλίου:Romeo Castellucci | Societas Raffaello Sanzio
Εκδότης:Πλέθρον
Συντελεστές βιβλίου:Παπαλεξίου, Έλενα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603481959
Σειρά εκδότη:Εικαστικά
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες