Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα

Ο ρόλος του ήρωα στην παγκόσμια μυθολογία
Εκδότης:
Ιάμβλιχος
Έτος:
2001
ISBN:
9789602680063
Σελίδες:
495
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €20,00
Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα
Άμεσα διαθέσιμο
Οι μύθοι, οι θρύλοι και τα ηρωικά έπη διέγειραν πάντοτε και συγκινούσαν τις καρδιές μας. Από τα πρώτα εκείνα χρόνια της άγραφης ιστορίας μας ο ήρωας έχει έναν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτισμού, λειτουργώντας για το κοινό συμφέρον. Είτε γλίτωνε τους λαούς από άσχημα τέρατα, κατάρες ή επικίνδυνες εισβολές είτε είχε ανέκαθεν μια ενεργό κοινωνική παρουσία, η οποία σφράγισε όλες τι εποχές.

Το ηρωικό πρότυπο γαλούχησε γενεές επί γενεών σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κάθε φορά το όνομα και οι πράξεις διαφέρουν, αλλά το κεντρικό θέμα παρέμεινε αναλλοίωτο όσοι αιώνες και αν πέρασαν. Αμέτρητες ήταν οι μορφές και άπειρα τα κατορθώματα του ήρωα, ωστόσο η επίδρασή του στον ψυχικό μας κόσμο είναι το ίδιο έντονη. Ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Ιάσονας ή ο βασιλιάς Αρθούρος και οι ιππότες του δεν είναι τυχαίο που ακόμη και σήμερα προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Η ταύτιση με την ηρωική μορφή έχει μια βαθύτατη ψυχολογική ερμηνεία, είτε γινόταν στις «πρωτόγονες» εποχές είτε στη σημερινή ορθολογική κοινωνία μας.

Ο αέναος κοσμογονικός κύκλος είναι παρών σε κάθε παράδοση. Αυτή η συνεχής παγκόσμια επανάληψη πέρασε μέσα από του θρύλους, τους μύθους και τα λαϊκά παραμύθια και κατά μυστηριώδη τρόπο επιβιώνει μέχρι σήμερα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, η ανθρωπότητα στηρίζει τις αξίες της σε οικονομικούς δείκτες, ωστόσο η μορφή του ήρωα υφίσταται, προσαρμοσμένη στα σύγχρονα δεδομένα. Σήμερα ήρωας δεν είναι μόνον εκείνος που ξεπερνά τα όρια της εποχής του, αλλά και κάθε ομάδα ανθρώπων που αγωνίζεται ενεργά για τη διάσωση του κόσμου από τους δράκοντες και τις Λερναίες Ύδρες που επιθυμούν τον αφανισμό του.
Τίτλος βιβλίου:Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα
Υπότιτλος βιβλίου:Ο ρόλος του ήρωα στην παγκόσμια μυθολογία
Τίτλος πρωτότυπου:The Hero With a Thousand Faces
Εκδότης:Ιάμβλιχος
Συντελεστές βιβλίου:Campbell, Joseph (Συγγραφέας)
Σιαφαρίκας, Θεόδωρος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602680063
Σειρά εκδότη:Εθνολογία - Ανθρωπολογία
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες