Human Rights in the 21st Century

Proceedings of the 1st Annual Human Rights Education Programme for Southeastern Europe (Ancient Olympia, Greece, 17 to 27 September 2000)
Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2001
ISBN:
9789601504735
Σελίδες:
348
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Human Rights in the 21st Century
Τιμή εκδότη:€30,07
Η τιμή μας: €28,57
στο καλάθι
Human Rights in the 21st Century
Τα κείμενα του περιέχονται στον τόμο αυτό των 359 σελίδων προέρχονται από τα πρακτικά του 1ου ετήσιου Προγράμματος Εκπαίδευσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που οργάνωσε το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από 17-27 Σεπτεμβρίου 2000.
Το Πρόγραμμα αυτό αποβλέπει στον εκδημοκρατισμό, την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων, δια μέσου της εκπαίδευσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκοπός του είναι η πρακτική εκμάθηση θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μηχανισμών για την προστασία τους, των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και θέματα μειονοτήτων, ρατσισμού, κοινωνίας των πολιτών, κλπ. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει επίσης μια μοναδική ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνίες και χώρες των Βαλκανίων να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και να καλλιεργήσουν πολυπολιτισμικές σχέσεις μεταξύ τους.[...] Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη: (1) Διεθνή Συστήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και (2) Ειδικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πρώτο μέρος εμπειρογνώμονες από τον ΟΗΕ (Έλσα Σταματοπούλου) από το Συμβούλιο Ευρώπης (Στέφανος Σταύρος), ΟΑΣΕ (John Packer) και από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση (Charles Whiteley) αναπτύσσουν τα διεθνή συστήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους μηχανισμούς για την προστασία τους. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζονται ειδικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Human Rights in the 21st Century
Υπότιτλος βιβλίου:Proceedings of the 1st Annual Human Rights Education Programme for Southeastern Europe (Ancient Olympia, Greece, 17 to 27 September 2000)
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Psomiades, Harry J. (Επιμελητής)
Βασιλείου, Μαρία (Επιμελητής)
Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Φορέας)
ISBN:9789601504735
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Σημείωση:Εισηγητές: Σταματοπούλου, Έλσα - Βασιλείου, Μαρία - Μαστάκας, Πέτρος Τ. - Σταύρος, Στέφανος - Karakas, Ayse Isil κ.ά.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες