Ποινικό δίκαιο και πολιτική

10 χρόνια μετά το Ειδικό Δικαστήριο του 1989: Πρακτικά συνεδρίου που οργάνωσε ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δ.Π. Θράκης, Κομοτηνή 3-4 Δεκεμβρίου 1999
Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2001
ISBN:
9789601502397
Σελίδες:
173
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποινικό δίκαιο και πολιτική
Τιμή εκδότη:€14,95
Η τιμή μας: €14,20
Ποινικό δίκαιο και πολιτική
Ο παρών τόμος περιέχει τα Πρακτικά του Συνεδρίου, που διοργάνωσε ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,στην Κομοτηνή την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 1999. Το Συνέδριο αυτό αποτελεί, κατά την άποψη των εισηγητών-ομιλητών, μία τομή στο ακανθώδες επιστημονικό, αλλά και πολιτικό συγχρόνως, ζήτημα της Ευθύνης Υπουργών μέσα στο γενικότερο προβληματισμό της σχέσης Ποινικού Δικαίου και Πολιτικής. Αφορμή για το συνέδριο αυτό στάθηκε η συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του τότε Πρωθυπουργού της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Μένιου Κουτσόγιωργα και των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσοβόλα και Γεωργίου Πέτσου από το Εθνικό Κοινοβούλιο στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο ύστερα από 11μηνη ακροαματική διαδικασία αθώωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου με οριακή πλειοψηφία 7:6 για ένα από τα αδικήματα, ενώ καταδίκασε ομοίως για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα τους Δημήτρη Τσοβόλα και Γεώργιο Πέτσο.
Τίτλος βιβλίου:Ποινικό δίκαιο και πολιτική
Υπότιτλος βιβλίου:10 χρόνια μετά το Ειδικό Δικαστήριο του 1989: Πρακτικά συνεδρίου που οργάνωσε ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δ.Π. Θράκης, Κομοτηνή 3-4 Δεκεμβρίου 1999
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Νομική Σχολή. Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (Φορέας)
ISBN:9789601502397
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Σημείωση:Ομιλητές: Γιαννόπουλος, Ευάγγελος - Κατσαντώνης, Αλέξαδρος - Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος - Πέτσος, Γεώργιος - Μαγκάκης, Γεώργιος-Αλέξανδρος.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες