Σύμμικτες κατασκευές

Από χάλυβα και οπλισμένο σκυρόδεμα
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2001
ISBN:
9789602095300
Σελίδες:
445
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύμμικτες κατασκευές
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σύμμικτες κατασκευές
Οι "Σύμμικτες κατασκευές" αναλύουν έργα των οποίων τα φέροντα στοιχεία αποτελούνται από τα δύο συνηθέστερα δομικά υλικά, το χάλυβα και το οπλισμένο σκυρόδεμα. Με τη συνεργασία των δύο υλικών ικανοποιούνται κατά το βέλτιστο τρόπο τα κριτήρια φέρουσας ικανότητας, λειτουργικότητας, ολκιμότητας και ανθεκτικότητας στο χρόνο. Στα σημανικά πλεονεκτήματα των σύμμικτων κατασκευών οφείλεται η μεγάλη τους διάδοση σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης σεισμικής επικινδυνότητας.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται θέματα σχεδιασμού συμμίκτων δοκών, πλακών υποστυλωμάτων και των συνδέσεών τους με αναφορά σε κτίρια και γέφυρες. Εξετάζονται οι οριακές καταστάσεις αστοχίας και λειτουργικότητας, με βάση τις διατάξεις του Ευρωκώδικα 4 προσαρμοσμένες στον Ελληνικό Κανονισμό Σκυροδέματος. Δίνονται κριτήρια και κανόνες εφαρμογής για την πρακτική αντιμετώπιση θεμάτων πυροπροστασίας. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει τόσο τις θεωρητικές βάσεις όσο και μεγάλο αριθμό παραδειγμάτων εφαρμογής, τα οποία συμβάλλουν την καλύτερη κατανόηση της ύλης.
Στην 2η Έκδοση προστέθηκαν κεφάλαια που αφορούν τις σύμμικτες γέφυρες, τους σχετικούς ελέγχους σε κόπωση, νέου τύπου διατμητικοί σύνδεσμοι, νέες διατάξεις συμμίκτων πλακών, καθώς και διάφορα νέα στοιχεία.
Τίτλος βιβλίου:Σύμμικτες κατασκευές
Υπότιτλος βιβλίου:Από χάλυβα και οπλισμένο σκυρόδεμα
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Βάγιας, Ιωάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602095300
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες