Δεδικασμένο και εκτελεστότητα στα νομικά πρόσωπα και στα μέλη τους

Τα άρθρα 329, 920 ΚΠολΔ, ιδίως στις εταιρίες
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2001
ISBN:
9789603015376
Σελίδες:
367
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δεδικασμένο και εκτελεστότητα στα νομικά πρόσωπα και στα μέλη τους
Τιμή εκδότη:€29,50
Η τιμή μας: €28,03
Δεδικασμένο και εκτελεστότητα στα νομικά πρόσωπα και στα μέλη τους
Πρόκειται για έργο, το οποίο για πρώτη φορά συστηματοποιεί τα καίρια πρακτικά, αλλά και θεωρητικά ζητήματα, που ανακύπτουν από δύο βασικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα άρθρα 329 και 920. Το πρώτο ρυθμίζει την έκταση, στην οποία ισχύει το δεδικασμένο της δικαστικής απόφασης έναντι των μελών του νομικού προσώπου. Το δεύτερο, καθιερώνει τη δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης όλων των εκτελεστών τίτλων εναντίον των ομόρρυθμων μελών των προσωπικών εταιριών.
Τον ερμηνευτικό κορμό του έργου αποτελεί η λεπτομερής ανάλυση όλων των προϋποθέσεων, υπό τις οποίες καλούνται σε εφαρμογή οι επίμαχες διατάξεις. Κύρια συμβολή της μελέτης αποτελεί το γεγονός ότι αφενός ερμηνεύει τις δύο διατάξεις (329, 920) σε συνδυασμό μεταξύ τους, αφετέρου διατρέχει το εμπορικό δίκαιο, προκειμένου να δώσει τελικές λύσεις.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα πάντα επίκαιρα και πρακτικά κρίσιμα ζητήματα της εκτέλεσης των προσωρινά εκτελεστών, των αλλοδαπών τίτλων και της διαταγής πληρωμής σε βάρος των ομόρρυθμων εταίρων, θέματα που συχνά ανακύπτουν και αντιμετωπίζονται σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους.
Η μελέτη ολοκληρώνεται με την πλήρη διερεύνηση των δικονομικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στις ενώσεις προσώπων και ιδίως τις κοινοπραξίες, έρευνα που επίσης επιχειρείται για πρώτη φορά υπό το πρίσμα τόσο του δικονομικού, όσο και του ουσιαστικού δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Δεδικασμένο και εκτελεστότητα στα νομικά πρόσωπα και στα μέλη τους
Υπότιτλος βιβλίου:Τα άρθρα 329, 920 ΚΠολΔ, ιδίως στις εταιρίες
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Απαλαγάκη, Χαρίκλεια Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603015376
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες