Ψυχολογία της τέχνης (τ.1)

Δημιουργικότητα και μορφές τέχνης
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2009
ISBN:
9789609405010
Σελίδες:
327
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχολογία της τέχνης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ψυχολογία της τέχνης (τ.1)
Η ψυχολογία της τέχνης εξετάζει «την καλλιτεχνική δημιουργία» ως θεραπευτικό εργαλείο για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η μουσικοθεραπεία, η χοροθεραπεία, η παιγνιοθεραπεία, η εικαστική θεραπεία συνθέτουν και περικλείουν ολόκληρη την ψυχοθεραπευτική διαδικασία μέσω της τέχνης. Οι εμψυχωτές-θεραπευτές που υιοθετούν αυτές τις τεχνικές ενδιαφέρονται να αναλύσουν, αφενός, πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία στο θεραπευτικό πλαίσιο και, αφετέρου, πώς η αντίδραση σε ένα καλλιτεχνικό αντικείμενο οδηγεί αναπόφευκτα στην παρατήρηση ή και στην ενδοσκόπηση του παρατηρητή του.

Καρπός της επιστημονικής και πνευματικής ευαισθησίας, αγάπης και συναντίληψης σημαντικών -νέων αλλά και παλαιότερων- επιστημόνων καθώς και διακεκριμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι ασχολούνται είτε θεωρητικά είτε πρακτικά με τη δημιουργικότητα και την τέχνη ως μέσο θεραπείας, το βιβλίο απευθύνεται σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και γενικά κοινωνικούς επιστήμονες που ασχολούνται θεωρητικά και δημιουργικά με τη θεραπεία μέσω της τέχνης, την ψυχολογία της τέχνης και τη δημιουργικότητα.
Τίτλος βιβλίου:Ψυχολογία της τέχνης
Υπότιτλος βιβλίου:Δημιουργικότητα και μορφές τέχνης
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Ρήγα, Αναστασία - Βαλεντίνη (Συγγραφέας)
Ρήγα, Αναστασία - Βαλεντίνη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789609405010
Σειρά εκδότη:Ποιοτικές Μέθοδοι Έρευνας
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Τόμος:1/2
Σημείωση:Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετέχουν οι συνεργάτες: Βαλλιανάτου Διονυσία, Γιωτάκη Αικατερίνη, Νέστορος Ιωάννης, Ξυλαργάς Δημήτριος, Δαμάσκος Παναγιώτης, Fusco Antonio, Καραγκούνη Κλεονίκη-Κέλλυ, Μπαλάτσου Νικολίτσα, Γκέκα Μαρία, Παπακωνσταντίνου Μαίρη, Σκλαβούνος Άννα-Μαρία, Βουγιουκλάκης Σπυρίδων, Μέλλον Ρόμπερτ.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Ψυχολογία > Γνωστική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες