Η Αριστοτέλεια συλλογιστική

Σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2001
ISBN:
9789603015369
Σελίδες:
244
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Η Αριστοτέλεια συλλογιστική
Τιμή εκδότη:€16,22
Η τιμή μας: €15,41
στο καλάθι
Η Αριστοτέλεια συλλογιστική
Το βιβλίο αποτελεί σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού, όπως την εξέθεσε και τεκμηρίωσε ο Αριστοτέλης στα "Αναλυτικά πρότερα". Το ενδιαφέρον για την ανάλυση του έργου αυτού υπήρξε αμείωτο σε όλες τις φάσεις του πνευματικού πολιτισμού, εντάθηκε δε κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, μετά τη δημοσίευση των θεμελιωδών εργασιών των Lukasiewicz και Patzig. Έκτοτε, η συλλογιστική θεωρία του Αριστοτέλη αποτελεί ένα από τα πλέον συζητούμενα και αμφισβητούμενα προβλήματα της Λογικής.
Η "Αριστοτέλεια Συλλογιστική" συζητεί εκτενώς, για πρώτη φορά στην ελληνική σκέψη, τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την ερμηνεία του έργου του Αριστοτέλη, όπως αυτά εντοπίστηκαν από τους αρχαίους σχολιαστές του, έως και σήμερα.Το πρώτο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται τον συλλογισμό γενικώς, ως όργανο της σκέψης, εξετάζοντας την έννοια, τη λειτουργία και την αποστολή του. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται ένας προς έναν οι συλλογιστικοί τρόποι και εντοπίζεται ειδικότερα η συμβολή τους στη λογική οργάνωση.
"Η Αριστοτέλεια Συλλογιστική" αποτελεί ένα από τα λίγα βιβλία κλασικής λογικής, που είναι δημοσιευμένα στη χώρα μας. Ο φιλοσοφικός αυτός κλάδος, αν και παραμελημένος - σε σύγκριση με άλλους - προσφέρει τις βάσεις του σκέπτεσθαι και κατά τούτο η καλλιέργειά του αποβαίνει απαραίτητη. Το βιβλίο φιλοδοξεί να ανανεώσει το ελληνικό ενδιαφέρον για τα εν γένει ζητήματα της Λογικής.
Τίτλος βιβλίου:Η Αριστοτέλεια συλλογιστική
Υπότιτλος βιβλίου:Σπουδή στη θεωρία του συλλογισμού
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κουσούλης, Στέλιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603015369
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες