Leonard Cohen

Η βιογραφία: ...Με αποκλειστικά στοιχεία από τα προσωπικά του αρχεία
Εκδότης:
Κοάν
Έτος:
2009
ISBN:
9789607895905
Σελίδες:
431
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Leonard Cohen
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
στο καλάθι
Leonard Cohen
Στα σχεδόν πενήντα χρόνια της διεθνούς καριέρας του, ο Λέοναρντ Κόεν έχει περάσει διάφορα σκαμπανεβάσματα. Τον έχουν αποκαλέσει "μισό λύκο, μισό άγγελο", "μπακάλη της απόγνωσης", "επίτιμο ποιητή της απαισιοδοξίας" και, πιο πεζά, "πρίγκηπα των κατσούφηδων". Σίγουρα όμως είναι ο πιο φημισμένος και σεβαστός ποιητής και ερμηνευτής του Καναδά στις μέρες μας.

Ωστόσο, ο Κόεν έχει προφυλάξει σε μεγάλο βαθμό την ιδιωτική του ζωή από τη δημοσιότητα. Όσα γνωρίζουμε γι αυτόν προέρχονται κυρίως από τους συναισθηματικά φορτισμένους στίχους των τραγουδιών και των ποιημάτων του. Έχοντας πρόσβαση σε ανέκδοτες επιστολές, ημερολόγια, σημειωματάρια, τα τραγούδια του και άλλα κείμενα από το προσωπικό αρχείο του Κόεν, ο συγγραφέας του βιβλίου Άιρα Νέιντελ συνδυάζει το υλικό αυτό με συνεντεύξεις από στενούς φίλους και συνεργάτες του Κόεν και διεισδύει μέσα από πολλά επίπεδα για να αποκαλύψει τον άνθρωπο πίσω απ' όλα αυτά και να εξηγήσει τη συναρπαστική σχέση ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη του.

"Στην προσπάθειά μου νο φωτίσω αυτό το μυστήριο", γράφει στην εισαγωγή του "βρέθηκα στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Νάσβιλ, στο Μόντρεαλ και στην Ύδρα, βαδίζοντας στα ίχνη του. Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας η στάση του Κόεν υπήρξε καρτερική, ακόμα και όταν του απηύθυνα το ερώτημα που επέμενε νο θέσω ο εκδότης: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η βιογραφία κυκλοφορεί "με την έγκρισή του;" Ο Κόεν σώπασε για μια στιγμή και έπειτα είπε "...με την ανοχή μου", για να προσθέσει αμέσως: "Με την καλοπροαίρετη ανοχή μου!".

Το "Various Positions", βραβεύθηκε με το Μετάλλιο UBC για βιογραφία και μας προσφέρει μια σπάνια ματιά σε έναν από τους πιο τολμηρούς, μορφωμένους και διακεκριμένους καλλιτέχνες του καιρού μας.
Τίτλος βιβλίου:Leonard Cohen
Υπότιτλος βιβλίου:Η βιογραφία: ...Με αποκλειστικά στοιχεία από τα προσωπικά του αρχεία
Τίτλος πρωτότυπου:Various Positions: A Life of Leonard Cohen
Εκδότης:Κοάν
Συντελεστές βιβλίου:Nadel, Ira B. (Συγγραφέας)
Τομαράς Παναγιώτης (Μεταφραστής)
ISBN:9789607895905
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες