Ανδρέας Εμπειρίκος 2001

Άνευ ορίων, άνευ όρων
Εκδότης:
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Έτος:
2001
Σελίδες:
36
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανδρέας Εμπειρίκος 2001
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ανδρέας Εμπειρίκος 2001
Με τίτλο "Άνευ ορίων, άνευ όρων" κυκλοφόρησε ένα λεύκωμα 36 σελίδων για τον Ανδρέα Εμπειρίκο. Πρόκειται για έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Τον σχεδιασμό ανέλαβε ο Δημήτρης Καλοκύρης, την επιμέλεια των κειμένων ο Ιάκωβος Βούρτσης, ενώ σύμβουλοι έκδοσης είναι οι Λεωνίδας Εμπειρίκος, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Σταύρος Πετσόπουλος.
Ο λεύκωμα περιλαμβάνει αναλυτικό χρονολόγιο της ζωής του Εμπειρίκου, πλήρη εργογραφία, βασική βιβλιογραφία με όλα τα σημαντικά μέχρι σήμερα δημοσιεύματα για το έργο του (μελέτες, άρθρα, κριτικές) και ανθολόγιο από τα ποιήματα και τα πεζά του.
Η έκδοση είναι πλουσιότατα εικονογραφημένη, με σχέδια και πίνακες, ντοκουμέντα, χειρόγραφα, φωτογραφίες προσωπικές (πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά), καθώς και με αδημοσίευτες φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος -ήταν μανιώδης φωτογράφος- με πρόσωπα και τοπία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλήρες εισαγωγικό εγχειρίδιο, χρήσιμο τόσο σε όσους είναι εξοικειωμένοι με το πολύμορφο έργο του Εμπειρίκου, όσο και σ' εκείνους που έρχονται σ' επαφή μαζί του για πρώτη φορά.
Τίτλος βιβλίου:Ανδρέας Εμπειρίκος 2001
Υπότιτλος βιβλίου:Άνευ ορίων, άνευ όρων
Εκδότης:Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Συντελεστές βιβλίου:Καλοκύρης Δημήτρης (Εικονογράφος)
Βούρτσης, Ιάκωβος (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Σημείωση:Σύμβουλοι έκδοσης: Λεωνίδας Εμπειρίκος, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Σταύρος Πετσόπουλος.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες