Ανδρέας Παπανδρέου

Τα πρώτα βήματα στην πολιτική
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2002
ISBN:
9789601404950
Σελίδες:
94
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανδρέας Παπανδρέου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ανδρέας Παπανδρέου
"Αναμφισβήτητα το ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο δημιουργός του, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αποτελούν φαινόμενα τα οποία πιστεύω ότι επί πολλά χρόνια θα απασχολούν τους ιστορικούς ερευνητές. Αυτοί θα αποκαλύψουν το μέγεθος και την ποιότητα της προσφοράς του Ανδρέα για την κάλυψη των κοινωνικοοικονομικών και πολιτικών αδυναμιών της χώρας μας και αυτοί θα προσδιορίσουν τελικά το βαθμό της επιτυχίας της κοινωνικής ανατροπής που βασικά χαρακτηρίζει το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου."
Με το κείμενο αυτό δεν επιχειρείται, φυσικά, τέτοια προσέγγιση. Απλώς περιγράφεται η πολιτική εκκίνηση ενός πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος από την έδρα ενός ξένου πανεπιστημίου κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε στην ηγεσία ενός θεωρητικά επαναστατικού κινήματος, το οποίο κυριάρχησε στη χώρα μας για είκοσι χρόνια και η επίδρασή του εξακολουθεί ακόμα να χαρακτηρίζει τις πολιτικές εξελίξεις της πατρίδας μας.
"Θέλω όμως να πιστεύω ότι στο βιβλίο αυτό η περιγραφή η οποία δίνεται της πολιτικής εκκίνησης του Ανδρέα είναι αντικειμενική. Σ' αυτή την περιγραφή υπάρχουν, νομίζω, και μερικά βασικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν ορισμένες φάσεις της μετέπειτα πολιτικής ανέλιξης του Ανδρέα, και ορισμένες θέσεις -σαν αυτή τη θετική για την ΕΟΚ-, οι οποίες εξηγούν τις διάφορες, στη διάρκεια της διαδρομής του, πολιτικές -κατά τους αντιπάλους του- παλινδρομήσεις".
Τίτλος βιβλίου:Ανδρέας Παπανδρέου
Υπότιτλος βιβλίου:Τα πρώτα βήματα στην πολιτική
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Μίρκος, Γεώργιος Τ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601404950
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες