Γιάννενα: Μια πόλη στη λογοτεχνία

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2002
ISBN:
9789603752707
Σελίδες:
189
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γιάννενα: Μια πόλη στη λογοτεχνία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Γιάννενα: Μια πόλη στη λογοτεχνία
Το τρίτο βιβλίο της σειράς μας προσκαλεί σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι στα Γιάννενα με οδηγό και συνοδοιπόρο το Χριστόφορο Μηλιώνη. Ο τίτλος του προλόγου του βιβλίου είναι "Τα δικά μου Γιάννενα". Στον πρόλογο ο συγγραφέας ανακαλεί από τη μνήμη του τις δικές του πρώτες εικόνες από την πόλη των Ιωαννίνων και τις ξαναζεί μέσα από τις συνθήκες της κάθε εποχής.

Πρόκειται για μια λογοτεχνική και ταυτόχρονα χρονολογική περιήγηση στην ιστορία των Ιωαννίνων, από το δημοτικό τραγούδι της Κυρα-Φροσύνης και την περίοδο της τουρκοκρατίας, στον Τάσο Αθανασιάδη, τον Δημήτρη Χατζή, τον Γιάννη Μπεράτη και πολλούς άλλους της δεκαετίας του ’40 και του ‘50... Από εκεί η περιδιάβαση συνεχίζεται και φτάνει στα χρόνια της ειρήνης που ακολούθησαν, με τον Τζιόβα, τον Γιάννη Δάλλα, το Νίκο Χουλιαρά κ.ά.

Τα Γιάννενα ξεπροβάλλουν, μέσα από τις διηγήσεις, πολυπολιτισμικά και πολυσυλλεκτικά, μια πόλη με δυνατή προσωπικότητα που συνδέεται με ορόσημα της νεότερης ιστορίας μας χωρίς να χάνει το δικό της δυνατό πολιτιστικό στίγμα.
Τίτλος βιβλίου:Γιάννενα: Μια πόλη στη λογοτεχνία
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Μηλιώνης, Χριστόφορος, 1932-2017 (Επιμελητής)
Ακρίβος, Κώστας (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603752707
Σειρά εκδότη:Μια Πόλη στη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες