Ο πόλεμος και η σκιά

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2002
ISBN:
9789601405186
Σελίδες:
308
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πόλεμος και η σκιά
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο πόλεμος και η σκιά
Ένα σημείο έντασης στον πλανήτη, ένα γεωπολιτικό ηφαίστειο που όλοι πίστευαν πως βρισκόταν σε ύφεση, εκρήγνυται. Ένας απρόσμενος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι τουρκικές δυνάμεις συντρίβουν την ελληνική αντίσταση στα νησιά. Μια νέα εθνική καταστροφή διαγράφεται.
Όμως στο μέτωπο του Έβρου μια ταχυκίνητη ελληνική δύναμη διασπά τα τουρκικά στρατεύματα και με μια αστραπιαία προέλαση φτάνει έξω από την Κωνσταντινούπολη. Η λαϊκή πίστη στο αήττητο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρέει και για πρώτη φορά από την εποχή του Κεμάλ τα θεμέλια του τουρκικού κράτους κλονίζονται.
Η ελληνική στρατιωτική επιτυχία σείει επικίνδυνα την παγκόσμια σκακιέρα και απειλεί με ριζική αναδιαμόρφωση ένα από τα περισσότερο κρίσιμα από γεωπολιτική άποψη σημεία του πλανήτη. Το γεγονός αυτό προκαλεί τη βίαιη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, που σπεύδουν να επαναφέρουν τα πράγματα στη «φυσιολογική» τους κατάσταση.
Όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο σκληρό πυρήνα της Δύσης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της παραδοσιακή στρατιωτική ισχύς. Έτσι, λοιπόν, οι ΗΠΑ ξεκινούν μια υπόγεια, σκοτεινή, πολεμική επιχείρηση στο ελληνικό έδαφος. Μιας νέας μορφής στρατιωτική δύναμη αναπτύσσεται μυστικά στην Ελλάδα και τη μετατρέπει σε ένα απέραντο πεδίο μάχης, στο πλαίσιο ενός αφανούς αλλά ανελέητου «ασύμμετρου» πολέμου, όπου τον κύριο λόγο έχουν τα πολεμικά τεχνουργήματα της νέας τεχνολογικής μαγείας...
[...]«Ήταν η τελευταία φορά που είδα τον Χάρη. Ορισμένα γραπτά που βρήκα μέσα σε αυτό το χαρτοφύλακα-θησαυροφυλάκιο θα προτιμούσα να μην τα είχα διαβάσει ποτέ. Το αίμα μου πάγωσε και από τότε ζω με έναν ύπουλο, αδιόρατο φόβο, χειρότερο και από τον πιο απαίσιο τρόμο που έζησα τις στιγμές που πίστευα ότι έβλεπα το πρόσωπο του θανάτου».[...]
Τίτλος βιβλίου:Ο πόλεμος και η σκιά
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Γρίβας, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789601405186
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες