Γεννημένοι δύο φορές

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2001
ISBN:
9789604102303
Σελίδες:
307
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γεννημένοι δύο φορές
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Γεννημένοι δύο φορές
Ένας νεαρός καθηγητής αφηγείται την ιστορία του Πάολο, του δεύτερου παιδιού του, που ήρθε στον κόσμο ανάπηρο, εξαιτίας ενός δύσκολου τοκετού. Ενώ το μυαλό του λειτουργεί ομαλά, του είναι δύσκολο να μιλήσει και ποτέ δεν θα μπορέσει να περπατήσει κανονικά.
"Αυτά τα παιδιά", λέει ένας γιατρός στον πατέρα, "γεννιούνται δύο φορές και πρέπει να μάθουν να ζουν σ' έναν κόσμο που η πρώτη τους γέννηση τον έκανε πολύ δύσκολο. Ο δρόμος τους θα είναι βασανιστικός. Η δεύτερη γέννησή τους εξαρτάται από σας, από ό,τι θα μπορέσετε να τους δώσετε".
Κι αρχίζει η οδύσσεια του Πάολο. Αλλά και της οικογένειάς του και όσων τον αγαπούν. Ο πατέρας του, βαθιά προβληματισμένος, τον προστατεύει, η μητέρα τον λατρεύει, ο αδελφός τον ζηλεύει, η δασκάλα του κι η ψυχολόγος τον νοιάζονται, άλλοι τον περιφρονούν, τον ειρωνεύονται.
Ο Πάολο κι ο κόσμος του. Ένα παιδί με ειδικές ανάγκες μάχεται απεγνωσμένα να μάθει να μιλάει και να περπατάει, και να καταφέρει να τον δεχτούν οι άλλοι...
Βιβλίο βαθύτατου προβληματισμού αλλά και αριστοτεχνικά γραμμένο, πικρό και δραματικό, τραχύ και κωμικό, ειρωνικό και παθιασμένο, γοητεύει με την αμεσότητά του τον αναγνώστη.



Τίτλος βιβλίου:Γεννημένοι δύο φορές
Τίτλος πρωτότυπου:Nati due volte
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Pontiggia, Giuseppe (Συγγραφέας)
Παπασταύρου, Άννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604102303
Σειρά εκδότη:Ασημένια Σειρά
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες