Ελληνική πολιτιστική διπλωματία

Εκδότης:
Σιδέρης Ι.
Έτος:
2002
ISBN:
9789600802450
Σελίδες:
207
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνική πολιτιστική διπλωματία
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Ελληνική πολιτιστική διπλωματία
Ο όρος "πολιτιστική διπλωματία" είναι νεοφανής. Η αύξηση του αριθμού των κρατών, η πύκνωση των διακρατικών επαφών και ταξιδίων, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και πληροφορικής και τα οικολογικά προβλήματα, η τάση για οικονομική-πολιτιστική παγκοσμιοποίηση και εντεύθεν αλληλεξάρτηση των κρατών συνετέλεσαν ώστε η εξωτερική πολιτική να είναι πολυσχιδής και πολύπλοκο το έργο του διπλωμάτη. Έτσι, ομιλούμε για οικονομική διπλωματία, κοινοβουλευτική διπλωματία, πολυμερή διπλωματία, ακόμα και για περιβαλλοντική διπλωματία και διπλωματία... σεισμών!
Οι διακρατικές πολιτιστικές σχέσεις και μορφωτικές ανταλλαγές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας και είναι αυτονόητο ότι αποτελούν όργανο για την προώθηση και επίτευξη των γενικών στόχων της. Ειδικότερα η εξωτερική πολιτιστική πολιτική και πολιτιστική διπλωματία σκοπεύει:
α. στην προβολή στο εξωτερικό των πολιτιστικών αξιών και επιτεύξεων μιας χώρας και στην ενεργό συμβολή τους στο διεθνές πεδίο·
β. στην ενίσχυση της πολιτιστικής και μορφωτικής συνεργασίας με άλλες χώρες για την αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση των λαών και τη δημιουργία κλίματος πρόσφορου για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας των λαών.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνική πολιτιστική διπλωματία
Εκδότης:Σιδέρης Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Χριστογιάννης, Γιώργος Ι. (Συγγραφέας)
Ντάλης, Σωτήρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600802450
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2002
Σημείωση:Πρόλογος: Γεωργίου Α. Παπανδρέου.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες