Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων

Δέκα κείμενα
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2002
ISBN:
9789603254195
Σελίδες:
141
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων
Τιμή εκδότη:€9,29
Η τιμή μας: €8,36
στο καλάθι
Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων
Το ποιητικό έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου δεν έχει μεταφραστεί σε βαθμό που θα επέτρεπε στους ξένους κριτικούς να αποτιμήσουν τη ρηξικέλευθη προσφορά του στην ελληνική ποίηση και στον ευρωπαϊκό Υπερρεαλισμό.
Παρόλο που αποτελούν ορόσημο στη νεοτερική ποίηση, οι δύο πρώτες συλλογές του Εμπειρίκου, Υψικάμινος και Ενδοχώρα, παραμένουν σχετικά ανερμήνευτες, σε λεπτομέρειες, προφανώς γιατί παρουσιάζουν το δυσνόητο της "αυτόματης γραφής". Συχνά η ελληνική κριτική βασίζει την ερμηνεία της στις επόμενες -πιο βατές- συλλογές του ποιητή.
Από χρόνια ο Ζακ Μπουσάρ μεταφράζει το ποιητικό έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου στα γαλλικά. Η μετάφρασή του της Υψικαμίνου και της Ενδοχώρας είναι η μοναδική ως τώρα. Ο μεταφραστής προτείνει μία πρωτότυπη προσπέλαση του έργου που συνδυάζει ερμηνεία και αναδημιουργία. Μια παρόμοια πρόταση ενδέχεται να ενδιαφέρει και τον Έλληνα αναγνώστη. Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Εμπειρίκου συγκεντρώνονται εδώ μερικές από τις μελέτες που δημοσίευσε τα τελεταία χρόνια ο Ζακ Μπουσάρ σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Τίτλος βιβλίου:Με τον Ανδρέα Εμπειρίκο παρά δήμον ονείρων
Υπότιτλος βιβλίου:Δέκα κείμενα
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Bouchard Jacques (Συγγραφέας)
ISBN:9789603254195
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2002
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες