Ανέκδοτες επιστολές για το ημερολογιακό ζήτημα

Εκδότης:
Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας
Έτος:
2009
Σελίδες:
87
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανέκδοτες επιστολές για το ημερολογιακό ζήτημα
Τιμή εκδότη:€4,06
Η τιμή μας: €3,65
στο καλάθι
Ανέκδοτες επιστολές για το ημερολογιακό ζήτημα
[...] Στο μικρό τούτο βιβλίο, που κρατείς στα χέρια σου, φίλε αναγνώστα, περιέχονται ανέκδοτες επιστολές του μακαριστού Γέροντος οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου που απηύθυνε σε πρόσωπα που ζητούσαν την γνώμη του για το παλαιό ημερολόγιο. Θα περίττευε ίσως η κυκλοφορία του. Γιατί λοιπόν κυκλοφορεί; Διότι υπάρχουν ακόμη αδελφοί, οι οποίοι μετά πάροδο τόσων δεκάδων ετών φανατικώς προπαγανδίζουν υπέρ του παλαιού ημερολογίου και θεωρούν το ημερολόγιο αναπόσπαστο μέρος της ορθοδόξου λατρείας, ωσάν να μη μπορεί το Πανάγιο Πνεύμα χωρίς αυτό να τελεσιουργήσει τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Και επί πλέον παρουσιάζουν τον όσιο προκάτοχο ημών π. Φιλόθεο ως ανακόλουθο, διότι τάχα από τη μια υπεράσπιζε το παλαιό ημερολόγιο και από την άλλη δεν προσχωρούσε σ' αυτό.
Στις σελίδες που ακολουθούν θα πληροφορηθείς τι ακριβώς επρέσβευε ο όσιος Φιλόθεος για το παλαιό ημερολόγιο και τους οπαδούς του, καθώς επίσης και πώς το πανάγιο Πνεύμα επαιδαγώγησε εκείνους που βλασφημούσαν την παρουσία και ενέργειά Του στον χώρο της Εκκλησίας του νέου ημερολογίου.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ανέκδοτες επιστολές για το ημερολογιακό ζήτημα
Εκδότης:Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας
Συντελεστές βιβλίου:Φιλόθεος Ζερβάκος, Αρχιμανδρίτης της εν Πάρω Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες