Η κόκκινη σκηνή

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2002
ISBN:
9789601405179
Σελίδες:
458
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κόκκινη σκηνή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η κόκκινη σκηνή
Οι σύζυγοι του Ιακώβ μαζεύονται στην κόκκινη σκηνή κάθε που εμφανίζεται το καινούριο φεγγάρι, και είναι σ' αυτήν ακριβώς την εικόνα που χτυπά η καρδιά του συγκινητικού μυθιστορήματος της Ανίτα Ντάιαμαντ. Η σκηνή βάφεται κόκκινη από την πορφύρα του ηλιοβασιλέματος αλλά και από το αίμα που ρέει.
Η Δείνα, γνωστή μόνο ως κόρη και αδελφή αντρών στην Παλαιά Διαθήκη, διηγείται επιτέλους και τη δική της ιστορία, καθώς και την ιστορία εκείνου του άγνωστου πλήθους, των γυναικών του Θεού. Όταν το φως διαθλάται μέσα από την εμπειρία τους, αλλά και μέσα από το φακό της ηθικής φαντασίας της Ανίτα Ντάιαμαντ, τα χρώματα είναι ζωηρότερα από ποτέ και η πιο παλιά ιστορία του κόσμου φαντάζει πρωτότυπη και πιο αληθινή από κάθε άλλη φορά.
Το όνομά της είναι Δείνα. Στην Παλαιά Διαθήκη γίνεται μόνο μια αποσπασματική αναφορά στη ζωή της στα πιο γνωστά κεφάλαια της Γενέσεως, που μιλούν για τον πατέρα της τον Ιακώβ και τους δώδεκα γιους του.
Με τη φωνή της Δείνας το μυθιστόρημα αποκαλύπτει τις παραδόσεις αλλά και τα προβλήματα που χαρακτήριζαν την κατάσταση των γυναικών τα αρχαία χρόνια - τον κόσμο της κόκκινης σκηνής. Ξεκινά με την ιστορία των μητέρων της, της Λείας, της Ραχήλ, της Ζελφάς και της Βαλλάς, των τεσσάρων συζύγων του Ιακώβ. Αγαπούν τη Δείνα και την προικίζουν με χαρίσματα που θα της φανούν χρήσιμα στην τραυματισμένη νεότητά της, στην άσκηση του λειτουργήματος της μαίας και στον ξένο τόπο που γίνεται η καινούρια πατρίδα της. Η ιστορία της Δείνας ξεκινά από μια αξιοσημείωτη περίοδο των απαρχών της ιστορίας και δημιουργεί μια στενή, άμεση σχέση με το παρόν.
Βαθιά συγκινητική, Η Κόκκινη Σκηνή συνδυάζει τη μεστή διήγηση με ένα πολύτιμο επίτευγμα στη σύγχρονη μυθιστοριογραφία: ρίχνει νέο φως στη ζωή των γυναικών της βιβλικής κοινωνίας.
Τίτλος βιβλίου:Η κόκκινη σκηνή
Τίτλος πρωτότυπου:The red tent
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Diamant, Anita (Συγγραφέας)
Δαρβίρη, Θεοδώρα Δ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789601405179
Σειρά εκδότη:Ιστορικό Μυθιστόρημα
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες