Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2002
ISBN:
9789604060825
Σελίδες:
428
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή
Εκτός κυκλοφορίας
Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή
Μια απόρρητη μαγνητοταινία της δεκαετίας του '50 και τα απροσδόκητα γεγονότα που πυροδοτεί αναστατώνουν τον κόσμο του Πέτρου Αλεξίου, έμπειρου κρυπταναλυτή της ΕΥΠ, και σηματοδοτούν την αφετηρία της δραματικής του πορείας προς τη γνώση και την αλήθεια.
Αναζητώντας τον μυστηριώδη άγνωστο που του γνέφει από το παρελθόν, ο Πέτρος νιώθει την πραγματικότητα να υποχωρεί σε κάθε του βήμα, ανατρέποντας όλα τα αυτονόητα της ζωής του. Συγκλονισμένος από τη σύγκρουσή του με το ανεξήγητο διεκδικεί με πάθος την καθημερινότητα, αλλά ο δρόμος της επιστροφής του στο οικείο και το γνωστό έχει κλείσει οριστικά. Δίχως άλλη επιλογή, θα πρέπει να αφουγκραστεί και να αποκωδικοποιήσει τον ψίθυρο αρχέγονων μυστηρίων για να ολοκληρώσει το πέρασμά του στην αντίπερα όχθη.
Στα χνάρια της λογοτεχνικής γραφής που καθιέρωσε ο συγγραφέας με το πρώτο του μυθιστόρημα "Επιστροφή από τη λήθη", το δεύτερο μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου συνθέτει αρμονικά σύγχρονη και ιστορική αφήγηση, έντονη δράση και φιλοσοφικό προβληματισμό, τεχνολογίες αιχμής και κοινωνική ευαισθησία. Με την ένταση και το απρόβλεπτο της πλοκής, το βάθος των χαρακτήρων και την αποκαλυπτική του ατμόσφαιρα, "Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή" αποτελεί ανάγνωσμα ώριμης συγγραφικής δημιουργίας που υποδεικνύει ένα νέο προσανατολισμό στην ελληνική πεζογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Ο θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηνικολάου, Λεωνίδας (Συγγραφέας)
Γιατζόγλου, Χριστίνα (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604060825
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες