Ορολογία εικαστικών τεχνών

Εκδότης:
Μέλισσα
Έτος:
2009
ISBN:
9789602042915
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ορολογία εικαστικών τεχνών
Τιμή εκδότη:€50,88
Η τιμή μας: €45,79
στο καλάθι
Ορολογία εικαστικών τεχνών
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται με τρόπο συνοπτικό και καίριο, σε αλφαβητική σειρά, όροι που έχουν επικρατήσει για όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα και κινήματα, παλαιότερα αλλά και σύγχρονα.

Tο έργο προσφέρει τη δυνατότητα, τόσο στους σπουδαστές, κυρίως της Iστορίας της Tέχνης, αλλά και στον κάθε φιλότεχνο, να γνωρίσει και να κατανοήσει τις τάσεις και τις τεχνοτροπίες, την εξέλιξη του κάθε καλλιτεχνικού ρεύματος, τις διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες και σχολές και την επίδραση που είχαν στην εποχή τους.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων αναφέρονται ονομαστικά οι δημιουργοί, οι εκπρόσωποι του κάθε κινήματος, το έργο και η παρουσία τους στα δρώμενα της εποχής τους.

Πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση με ενδεικτικά έργα διανθίζει και τεκμηριώνει το κείμενο. Σχετική βιβλιογραφία συνοδεύει τα κείμενα, ενώ υπάρχουν πάντα ο αντίστοιχες παραπομπές από λήμμα σε λήμμα.
Διατηρείται ο πρωτότυπος χαρακτηρισμός των όρων, πολλοί από τους οποίους είναι δύσκολο ή και αδύνατο να μεταφραστούν στα ελληνικά. Όροι σε διάφορες γλώσσες (κυρίως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά) αναφέρονται στην αρχή του κάθε λήμματος.
Τίτλος βιβλίου:Ορολογία εικαστικών τεχνών
Εκδότης:Μέλισσα
Συντελεστές βιβλίου:Λυδάκης, Στέλιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602042915
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες