Κριτική στο βιβλίο: Μιχάλης Θ. Καλόπουλος "Βιβλική θρησκεία το μεγάλο ψέμα: Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού: Η οριστική απομυθοποίηση των βιβλικών ηρώων υπό το φως του ελληνικού μύθου".

Εκδότης:
Πέργαμος
Έτος:
2000
ISBN:
9789607241467
Σελίδες:
81
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κριτική στο βιβλίο: Μιχάλης Θ. Καλόπουλος Βιβλική θρησκεία το μεγάλο ψέμα: Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού: Η οριστική απομυθοποίηση των βιβλικών ηρώων υπό το φως του ελληνικού μύθου.
Τιμή εκδότη:€5,09
Η τιμή μας: €4,58
Κριτική στο βιβλίο: Μιχάλης Θ. Καλόπουλος "Βιβλική θρησκεία το μεγάλο ψέμα: Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού: Η οριστική απομυθοποίηση των βιβλικών ηρώων υπό το φως του ελληνικού μύθου".
Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούν στην πατρίδα μας ορισμένα βιβλία, που ως στόχο τους έχουν να πολεμήσουν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, τη θεία αποκάλυψη των Αγίων Γραφών και γενικότερα τον υπερβατικό Θεό τής Βίβλου.
Όλα αυτά τα βιβλία παρουσιάζονται ως "επιστημονικές" τάχα εργασίες ή ως βιβλία με "γνήσια και αδιάσειστα ντοκουμέντα" ή ως μια "αντικειμενική παρουσίαση της ιστορίας". Εντούτοις-δυστυχώς-τίποτε απ' όλα αυτά δεν συμβαίνει. Αντίθετα, μόλις τα βιβλία αυτά εξεταστούν προσεκτικότερα, κι από κοντά, στερούνται τεκμηρίων, στερούνται πηγών, και βάσιμων στοιχείων και δεν είναι παρά, εν πολλοίς, δημιουργήματα αρρωστημένης φαντασίας και προκατασκευασμένων υποκειμενικών θέσεων των συγγραφέων τους!
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, Σπύρος Φίλος, δίνει μια εμπεριστατωμένη απάντηση σε ένα ακόμα από τα βιβλία αυτής της κατηγορίας και συγκεκριμένα στο βιβλίο τού Μιχάλη Θ. Καλόπουλου, με τίτλο: "Βιβλική θρησκεία το μεγάλο ψέμα. Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού", όπου φαίνεται καθαρά ότι ο Μιχ. Καλόπουλος έγραψε χωρίς να έχει στοιχεία, παραποίησε τα γεγονότα και διέστρεψε τις πηγές. Τα στοιχεία που ο Σπ. Φίλος φέρνει εδώ στο φως είναι συντριπτικά, και ανατρέπει τις πλανεμένες και αστήρικτες θέσεις τού Μιχ. Καλόπουλου.
Τίτλος βιβλίου:Κριτική στο βιβλίο: Μιχάλης Θ. Καλόπουλος "Βιβλική θρησκεία το μεγάλο ψέμα: Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού: Η οριστική απομυθοποίηση των βιβλικών ηρώων υπό το φως του ελληνικού μύθου".
Εκδότης:Πέργαμος
Συντελεστές βιβλίου:Φίλος, Σπύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607241467
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες