Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο

Για παιδιά 5-6 ετών
Εκδότης:
Ντουντούμη
Έτος:
2001
ISBN:
9789607837905
Σελίδες:
238
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο
Τιμή εκδότη:€18,26
Η τιμή μας: €16,43
Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο
Το νηπιαγωγείο προετοιμάζει το παιδί, που την επόμενη χρονιά θα μπει στο δημοτικό, για τη βασική εκπαίδευση. Είναι ο χώρος όπου το παιδί θέτει τις βάσεις της μελλοντικής του μαθητείας, με τη βοήθεια ποικίλων και πλούσιων εμπειριών που αφορούν στη γλώσσα, το χώρο, το χρόνο, την επιστήμη, την κινητικότητα καθώς επίσης της κοινωνικότητα και την τέχνη.
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να εφοδιάσει τους νηπιαγωγούς με βάσεις εργασίας πάνω σε διάφορους τομείς που συνοδεύονται από οδηγίες, καθώς και μεθόδους εφαρμογής.
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τέσσερις τομείς:
- Διδασκαλία των παιδιών 5-6 ετών - Επιθυμητοί στόχοι, στο πλαίσιο ανάπτυξης των διαφόρων ικανοτήτων - Προετοιμασία της τάξης - Αξιολογήσεις.
Το δεύτερο μέρος προτείνει μια σειρά δραστηριοτήτων που έχουν χωριστεί με βάση τις ικανότητες και έχουν συγκεκριμένους στόχους, λαμβάνοντας υπόψη τους τους ρυθμούς του παιδιού. Έτσι ο μικρός μαθητής:
- Εισάγεται στον κόσμο της γραφής - Μαθαίνει να επικοινωνεί και να ελέγχει τον τρόπο έκφρασής του - Ανακαλύπτει τον κόσμο - Αναρωτιέται πάνω στην έννοια της ζωής - Μαθαίνει να οργανώνει το χώρο, το χρόνο και εισάγεται στον κόσμο των μαθηματικών - Γυμνάζει το κορμί του και αναπτύσσει τις πέντε αισθήσεις του - Μαθαίνει να ακούει και να αναπαράγει ήχους - Χρησιμοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του
και, μέσω όλων αυτών των δραστηριοτήτων, μαθαίνει να κρατάει συγκεντρωμένη την προσοχή του, καλλιεργεί τη μνήμη του, επικοινωνεί, αυτονομείται, εξελίσσεται σ' ένα άτομο με ενδιαφέροντα.
Τίτλος βιβλίου:Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο
Υπότιτλος βιβλίου:Για παιδιά 5-6 ετών
Τίτλος πρωτότυπου:Manuel de la maternelle grande section
Εκδότης:Ντουντούμη
Συντελεστές βιβλίου:Wis - Loirat, Françoise (Συγγραφέας)
Champagne, Danièle (Συγγραφέας)
Chauvel, Denise (Συγγραφέας)
Αβραμέα, Ειρήνη (Μεταφραστής)
ISBN:9789607837905
Σειρά εκδότη:Προσχολική Αγωγή
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Σημείωση:Η τιμή αφορά συνολικά και τους 8 τόμους της σειράς "Προσχολική Αγωγή".
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Προσχολικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες