Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν

Εκδότης:
Ζήτρος
Έτος:
2002
ISBN:
9789607760753
Σελίδες:
477
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν
Τιμή εκδότη:€22,26
Η τιμή μας: €20,03
στο καλάθι
Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν
Το "Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν", είναι το δεύτερο από τα 10 βιβλία που έγραψε ο Ιάμβλιχος (4ος αιώνας μ.Χ.) σχετικά με τον πυθαγορισμό. Περιγράφει τη φύση του φιλοσοφικού βίου και δείχνει τον τρόπο που, δια της φιλοσοφικής οδού, οδηγούμαστε από τον κόσμο του Γίγνεσθαι σε αυτόν του Είναι. Περιλαμβάνει γνωμικά των πυθαγορείων, σχολιασμό των Χρυσών επών - μετάφραση των οποίων παρατίθεται στο Παράρτημα του βιβλίου- αποσπάσματα από το Περί σοφίας του Αρχύτα και από πολλούς διάλογους του Πλάτωνα. Ένα μέρος του κειμένου θεωρείται αριστοτελικό και ότι, ο Ιάμβλιχος το αντέγραψε από τον Προτρεπτικό του Αριστοτέλη, ενώ ένα άλλο σοφιστικό και ότι, ο Σύριος το αντέγραψε στα περίφημα πυθαγορικά ακούσματα και σύμβολα. Ο Ιάμβλιχος, τα παραθέτει και, στη συνέχεια, τα ερμηνεύει.
Η μετάφραση ακολουθεί το αρχαίο κείμενο των εκδόσεων Teubner, ενώ οι σημειώσεις κρίνονται ως απολύτως απαραίτητες για την ορθή κατανόηση του κειμένου. Η βιβλιογραφία αφορά μονάχα τις αρχαίες πηγές τα βιβλία και τα άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της παρούσης έκδοσης.
Το βιβλίο αυτό, είναι το εικοστό έκτο της σειράς Αρχαίοι Συγγραφείς των εκδόσεων Ζήτρος και προστίθεται στην προσπάθεια για την ουσιαστική κατανόηση της σκέψης και του φιλοσοφικού τρόπου του βίου. Ο δρόμος περνά, τόσο μέσα από την πυθαγόρεια φιλοσοφία όσο και μέσα από τη φιλοσοφία της ύστερης Αρχαιότητας. Την έκδοση προλογίζει ο επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κύριος Ανδρέας Μάνος.
Τίτλος βιβλίου:Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν
Εκδότης:Ζήτρος
Συντελεστές βιβλίου:Ιάμβλιχος (Συγγραφέας)
Πέτρου, Αλέξιος Α. (Μεταφραστής)
Πέτρου, Αλέξιος Α. (Επιμελητής)
Χριστοδούλου, Ιωάννης Σ. (Υπεύθυνος Σειράς)
Ζήτρος, Κωνσταντίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
Λυπουρλής, Δημήτριος Δ., 1934-2018 (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607760753
Σειρά εκδότη:Αρχαίοι Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2002
Σημείωση:Πρόλογος: Ανδρέας Μάνος. Εισαγωγή, σημειώσεις: Αλέξιος Α. Πέτρου. Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο και η μετάφραση στα νέα ελληνικά.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες