Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών

Εκδότης:
Φίλιππος Νάκας Μουσικός Οίκος
Έτος:
1999
ISBN:
9789602903896
Σελίδες:
299
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών
Τιμή εκδότη:€26,00
Η τιμή μας: €23,40
στο καλάθι
Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών
Μια δακτυλογράφος κάνει περίπου 200 κινήσεις το λεπτό, ένας βιολιστής παίζοντας μια παρτίτα του Bach για solo βιολί, κάνει πάνω από 1200! Για να δώσει κάποιος το πρώτο του recital, χρειάζεται περίπου 12.000 (δώδεκα χιλιάδες) ώρες μελέτης!
Η καταπόνηση που δημιουργείται στο σώμα του μουσικού από τις χιλιάδες ώρες μελέτης και εκτέλεσης -κυρίως από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή και από το στατικό φορτίο- έχει σαν αποτέλεσμα, πολλές φορές, τον τραυματισμό (σύνδρομα παγίδευσης νεύρου, διαταραχές κινητικής λειτουργίας, δυσλειτουργίας του μυοσκελετικού συστήματος) κάποιων σημείων του σώματος (δάκτυλα, καρπός, χέρια, πλάτη, χείλια, κ.λ.π.) Οι αιτίες πρόκλησης τραυματισμών είναι αρκετές, όπως το μέγεθος και το βάρος του μουσικού οργάνου, ανατομικές ιδιομορφίες, απότομη αύξηση των ωρών μελέτης κ.λ.π.
Η μελέτη του Ηλία Σακαλάκ "Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών" έρχεται να καλύψει το τεράστιο κενό πληροφόρησης που υπάρχει στη χώρα μας, γύρω από αυτό το θέμα καθώς είναι γνωστό ότι σε πολλές χώρες, σε Αμερική και Ευρώπη, λειτουργούν εδώ και χρόνια ειδικές κλινικές για μουσικούς.
Η μελέτη αυτή ενδιαφέρει άμεσα τους σπουδαστές και καθηγητές της μουσικής, και τους επαγγελματίες μουσικούς. Ενδιαφέρει επίσης τους Ιατρούς, Φυσιοθεραπευτές, Ψυχολόγους κ.λ.π., που θα είχαν το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το θέμα και να γίνουν έτσι οι πρώτοι στη χώρα μας που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μουσικούς.
Τίτλος βιβλίου:Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών
Εκδότης:Φίλιππος Νάκας Μουσικός Οίκος
Συντελεστές βιβλίου:Σακαλάκ Ηλίας (Συγγραφέας)
ISBN:9789602903896
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 1999
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες