Ο Μάνος και ο Οσμάν ταξιδεύουν

Εκδότης:
Φυτράκη
Έτος:
2002
ISBN:
9789605351854
Σελίδες:
33
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο Μάνος και ο Οσμάν ταξιδεύουν
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Μάνος και ο Οσμάν ταξιδεύουν
Κάθε λαός προσπαθεί να δώσει στους νέους ανθρώπους τη γνώση της ιστορικής, εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητάς τους. Για να το πετύχει, τονίζει τη διαφορά της ομάδας (φυλή, γένος, χώρα, πίστη) από τις άλλες. Σε δύσκολες συνθήκες, η διαφορά υπερτονίζεται. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι "άλλοι" είναι περιφρονητέοι ή εχθροί. Μεγαλώνοντας, παίρνουν τη σκυτάλη της διοίκησης και συνεχίζουν πολιτικές εχθρότητας προς γειτονικούς λαούς, και όχι μόνο.
Όμως, ζούμε όλοι πάνω στον ίδιο πλανήτη και κάθε ξεχωριστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ή δημιουργούμε έχει επίπτωση στη Γη, από άκρη σε άκρη.
Αν δεν παραμερίσουμε ό,τι μας χωρίζει και αν δε βρούμε ό,τι μας ενώνει, ο άνθρωπος και ο πλανήτης που τον φιλοξενεί δε θα επιζήσουν.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η σειρά "Τα Παιδιά του Κόσμου" την οποία έγραψε η Λεία Χατζοπούλου-Καραβία από την Ελλάδα, συγγραφέας περισσότερων από 40 βιβλίων (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο) και την εικονογράφησε η Σερπίλ Ουράλ από την Τουρκία, που έχει γράψει και εικονογραφήσει 40 παιδικά βιβλία.
Τίτλος βιβλίου:Ο Μάνος και ο Οσμάν ταξιδεύουν
Εκδότης:Φυτράκη
Συντελεστές βιβλίου:Χατζοπούλου - Καραβία, Λεία (Συγγραφέας)
Ural, Serpil (Εικονογράφος)
ISBN:9789605351854
Σειρά εκδότη:Τα Παιδιά του Κόσμου=Children of the World
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες