Η επίδραση των μπουλουκιών στην ελληνική κοινωνία

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2009
ISBN:
9789600223231
Σελίδες:
287
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η επίδραση των μπουλουκιών στην ελληνική κοινωνία
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
Η επίδραση των μπουλουκιών στην ελληνική κοινωνία
Το παρόν πραγματεύεται την επίδραση των θεατρικών μπουλουκιών στην Ελληνική Κοινωνία στα τέλη του 19ου αιώνα έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Η ερευνητική πορεία έχει ως αφετηρία την ετυμολογική προέλευση της έννοιας μπουλούκι και την προέκτασή της στο χώρο του θεάτρου.

Παράλληλα εξετάζονται οι ιστορικές συνθήκες μέσα από τις οποίες γεννήθηκαν τα θεατρικά μπουλούκια και διαμόρφωσαν την κοινωνική τους δράση, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε στην Ελλάδα η περιφέρεια του κράτους ξεκίνησε και η περιφέρεια του θεάτρου.

Επιπλέον καταγράφονται και εξετάζονται γενικότερα όλα τα χαρακτηριστικά της συνεργατικής ομάδας και ειδικότερα όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια θεατρική παράσταση από τη νομική τους υπόσταση και την οργανωτική δομή έως το εισιτήριο, τη διαφήμιση, το σκηνικό χώρο κ.ά.

Το παρόν αποτελεί μια πορεία στο χρόνο και τόπο των παραστάσεων, στον ατομικό και ομαδικό τρόπο ζωής των μελών των μπουλουκιών, στην ψυχοσύνθεση των δρώντων αλλά και των αποδεκτών τους μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η ανθρωπολογική και κοινωνιολογική εξέταση των μπουλουκιών και η επίδραση τους στην ελληνική κοινωνία.

Η έρευνα έχει επιτευχθεί κυρίως μέσα από συνεντεύξεις και μαρτυρίες που πηγάζουν από βιογραφίες και αυτοβιογραφίες ανθρώπων που γνώρισαν τα μπουλούκια. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ως πρωτογενές υλικό λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα, ποιήματα, θεατρικά έργα, κινηματογραφικές ταινίες, εκδηλώσεις κ.ά.
Τίτλος βιβλίου:Η επίδραση των μπουλουκιών στην ελληνική κοινωνία
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Κεφαλά, Χρυσούλα Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600223231
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες