Έτσι μίλησε ο Ζεύς

Ποιήματα και διαλεκτική
Εκδότης:
Ερωδιός
Έτος:
2001
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έτσι μίλησε ο Ζεύς
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Έτσι μίλησε ο Ζεύς
Υπάρχουν ακόμη οι θεοί του Ολύμπου; Είναι ζωντανοί κι αθάνατοι όπως τους έβλεπαν οι αρχαίοι ή είναι κατασκευάσματα της ανθρώπινης φαντασίας; Τα συγκλονιστικά βιώματα του συγγραφέα Τηλέμαχου Ζαγρέα έρχονται να μαρτυρήσουν τη ζωντάνια των θεών. Καταγόμενος από ένα χωριό του Ολύμπου ξεκίνησε για να γνωρίσει τον κόσμο. Σπούδασε τη δυτική επιστήμη (Φυσική στο πανεπιστήμιο του Μονάχου) μα δεν ξεδίψασε. Περπάτησε με Ινδούς και Ινδιάνους, προσπέρασε σειρήνες, ξεγέλασε κύκλωπες κι έφτασε στην άκρη του κόσμου. Εκεί τον συνάντησε το Μεγάλο Πνεύμα και μπήκε μέσα του.
Από τότε μιλάει τη γλώσσα εκείνου κι αυτή δεν είναι άλλη απ' τη γλώσσα των Ολυμπίων! Η γελαστή και χαρούμενη φύση τους είναι διάχυτη τόσο στη φιλοσοφία που δίνει μια διαυγή, διαλεκτική εξήγηση της ζωής, όσο και στα τραγούδια του που αντιστοιχούν σε βιώματα απ' το μεγάλο ταξίδι.
Πολεμιστής και ταξιδιώτης σαν τον "πατέρα" του τον Οδυσσέα ταξίδεψε μακρύτερα από κείνον στο χώρο και στο χρόνο. Συγκέντρωσε τη μνήμη των νεκρών, τη μνήμη των χιλιετιών, την έκανε πνοή και γλώσσα και χάρισμα σ' όσους θέλουν να μετέχουν στο αιώνιο τραγούδι της ζωής.
Τίτλος βιβλίου:Έτσι μίλησε ο Ζεύς
Υπότιτλος βιβλίου:Ποιήματα και διαλεκτική
Εκδότης:Ερωδιός
Συντελεστές βιβλίου:Ζαγρέας, Τηλέμαχος (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες