Η τέχνη της χαράς

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2009
ISBN:
9789601626215
Σελίδες:
722
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τέχνη της χαράς
Τιμή εκδότη:€20,90
Η τιμή μας: €18,81
Η τέχνη της χαράς
Η "Τέχνη της χαράς", το μυθιστόρημα της Γκολιάρντα Σαπιέντσα που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατo της συγγραφέα, είναι ένα μεγάλο ιταλικό μυθιστόρημα στο οποίο το έπος, η ιστορία και το οικογενειακό χρονικό συνυφαίνονται και διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ενώ η Ιταλία γύρω της μεταμορφώνεται, η Σικελή ηρωίδα του βιβλίου, γεννημένη το 1900, είναι το κακοποιημένο παιδί μιας δυστυχισμένης, πάμφτωχης οικογένειας.

Η μοίρα της εννιάχρονης ορφανής που καταλήγει στο μοναστήρι μοιάζει προδιαγεγραμμένη: στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να ελπίζει σε μια θέση καμαριέρας. Όμως η νεαρή Μοντέστα εμφανίζει χαρακτηριστικά που δε συνάδουν με την ευσέβεια και την υποταγή: εξυπνάδα, πονηριά, αποφασιστικότητα, δίψα για τη γνώση και τη φιλήδονη πλευρά της ζωής. Και μ' αυτά τα εφόδια πασχίζει να γκρεμίσει τα εμπόδια μέχρι την κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας: Εκκλησία, ηθική, παραδόσεις, πολιτικές πεποιθήσεις, κοινωνικές προκαταλήψεις... Η πορεία της ζωής της, από την ορφάνια και τον εγκλεισμό ως τη φυγή και την κοινωνική αναρρίχηση με κάθε κόστος, ξεδιπλώνεται με εξαιρετική αφηγηματική δύναμη και συμπαρασύρει πρόσωπα και καταστάσεις, με φόντο τις δοκιμασίες του εικοστού αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Η τέχνη της χαράς
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:L 'arte della gioia
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Sapienza, Goliarda (Συγγραφέας)
Παπασταύρου, Άννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601626215
Σειρά εκδότη:Σύγχρονοι Κλασικοί
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009, 3η έκδοση
Σημείωση:Πρόλογος: Άντζελο Πελεγκρίνο.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες