Το τρίγωνο του διαβόλου

ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία
Εκδότης:
Κάδμος
ISBN:
9789608184329
Σελίδες:
360
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το τρίγωνο του διαβόλου
Τιμή εκδότη:€17,93
Η τιμή μας: €16,14
Το τρίγωνο του διαβόλου
Η παγκόσμια κατάσταση στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, χαρακτηρίστηκε από ορισμένα βασικά στοιχεία που χρησίμευσαν σαν σημεία αναφοράς για τις μελλοντικές προοπτικές και εξελίξεις. Τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:
1) Ανάδυση νέων οικονομικών κέντρων και ενός διεθνούς κερδοσκοπικού κυκλώματος που έχει την δυνατότητα να χειρίζεται και να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των διεθνών συναλλαγών, καταργώντας στην ουσία την έννοια της κλασικής εθνικής κυριαρχίας εν ονόματι του απεριόριστου κέρδους, χωρίς κανένα πολιτισμικό φραγμό.
2) Ένταση περιφερειακών συγκρούσεων που συχνά προκαλούνται από τις διάφορες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν ορισμένα οργανωμένα πολυεθνικά κυκλώματα, όπως την τεράστια βιομηχανία οπλικών συστημάτων.
3) Ένταση του οικολογικού προβλήματος εξ αιτίας της λεγόμενης "πολιτικής της ανάπτυξης" με ανυπολόγιστες συνέπειες.
4) Ανάδυση στην επιφάνεια, και αυτό οφείλονταν κυρίως στην τεράστια έκρηξη των ΜΜΕ, των ανισοτήτων της ανθρώπινης φυλής και της σύγκρουσης των εθνικών κρατών παράλληλα με τις διεθνώς αναπτυσσόμενες λειτουργικές των διεθνών σχέσεων.
5) Σταδιακή μεταφορά της εξουσίας, σε εξωθεσμικούς παράγοντες που κατέλυαν κάθε κλασική μορφή διακυβέρνησης και αποτελούσαν το κύριο χαρακτηριστικό της νέας τάξης πραγμάτων και το κυριότερο
6) Ο άξονας που έχουμε περιγράψει σε αυτό το βιβλίο που είναι κατά κάποιο τρόπο και το εκτελεστικό όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο άξονας ΗΠΑ Τουρκίας Ισραήλ.
Τίτλος βιβλίου:Το τρίγωνο του διαβόλου
Υπότιτλος βιβλίου:ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία
Εκδότης:Κάδμος
Συντελεστές βιβλίου:Χειλαδάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608184329
Στοιχεία έκδοσης:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες