Συστημική προσέγγιση

Θεωρήσεις και εφαρμογές
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2009
ISBN:
9789601904115
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συστημική προσέγγιση
Εκτός κυκλοφορίας
Συστημική προσέγγιση
Οι πολύπλοκες και ρευστές ανθρώπινες σχέσεις που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία καθιστούν πιο απαιτητικό το ρόλο του επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ολιστικά, ως ένα σύστημα βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων που αλληλεπιδρούν, το συνθετικο-συστημικό μοντέλο αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για τους ψυχοθεραπευτές. Και αυτό γιατί τους επιτρέπει να συνδυάζουν αποσπασματικά δεδομένα και να συνθέτουν διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, ώστε να καταλήγουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των ανθρώπινων καταστάσεων και προβλημάτων.
Στο βιβλίο αυτό οι πλέον ειδικοί επιστήμονες παρουσιάζουν διεξοδικά τη συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία. Περιγράφουν αναλυτικά τόσο το θεωρητικό πλαίσιο όσο και τις πρακτικές εφαρμογές της, προσφέροντας ουσιαστικά έναν άλλο τρόπο θεώρησης σημαντικών θεμάτων που απασχολούν σήμερα τον επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως είναι η σχέση βιολογίας και ψυχολογίας, η διαγνωστική διαδικασία, η δυναμική της οικογένειας και η κατάχρηση ουσιών, η συμβουλευτική φοιτητών, η σχέση του ζευγαριού.

Ένα βιβλίο χρήσιμο για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να ενισχύσουν την ικανότητα επιλογής και την ευελιξία τους ανά περίσταση αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύνθεσης που προσφέρει το συστημικό μοντέλο.
Τίτλος βιβλίου:Συστημική προσέγγιση
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρήσεις και εφαρμογές
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Τσάμης, Νίκος (Συγγραφέας)
Πυρουνάκη - Λιωνή Μαρία (Συγγραφέας)
Μπαφίτη, Τσαμπίκα (Συγγραφέας)
Κατάκη, Χάρις (Συγγραφέας)
Καλαρρύτης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Ανδρουτσοπούλου, Αθηνά (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Καλαρρύτης, Γιώργος (Επιμελητής)
Μπαφίτη, Τσαμπίκα (Επιμελητής)
ISBN:9789601904115
Σειρά εκδότη:Ανθρώπινα Συστήματα
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες