Η μαύρη βίβλος της Αμερικής

Εκδότης:
Διόπτρα
Έτος:
2002
ISBN:
9789603642145
Σελίδες:
351
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μαύρη βίβλος της Αμερικής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μαύρη βίβλος της Αμερικής
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 οι Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν αεροπλάνα που είχαν καταλάβει φανατικοί ισλαμιστές συνετρίβησαν πάνω στους "Δίδυμους" Πύργους, στο Πεντάγωνο, και σε αγροτική περιοχή της Πενσυλβάνια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θορυβημένη, ισχυρίστηκε πως οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις στρέφονταν κατά των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, των οποίων η Αμερική είναι ο λαμπρός φάρος, και δεν έχουν καμία σχέση με την εξωτερική της πολιτική και τις μεθόδους που εφαρμόζει στις σχέσεις της με τις άλλες χώρες.
Οι Αμερικανοί, σοκαρισμένοι, ταυτίστηκαν πλήρως με τις απόψεις της κυβέρνησής τους, κι όποιος τολμούσε να υπονοήσει ότι μπορεί να υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, και των τρομοκρατικών επιθέσεων, αντιμετωπιζόταν σχεδόν σαν προδότης.
Μπορεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ να διεκδικεί τη θέση του ηθικά άμεμπτου σε αυτό τον καινούργιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας; Έθεσε με την πολιτική της, έστω και έμμεσα, τη ζωή πολιτών της σε κίνδυνο; Η "Μαύρη Βίβλος της Αμερικής" απαντά σ' αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία υπήρξε υποστηρικτής φονικών καθεστώτων όταν το απαιτούσαν τα συμφέροντά της... που καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάποιες χώρες, ενώ πολύ βολικά κλείνει τα μάτια ή και συμβάλλει αποφασιστικά στο να παραμείνουν στην εξουσία κυβερνήσεις που τα παραβιάζουν κατάφωρα.
Τίτλος βιβλίου:Η μαύρη βίβλος της Αμερικής
Τίτλος πρωτότυπου:The black book of America
Εκδότης:Διόπτρα
Συντελεστές βιβλίου:Scowen, Peter (Συγγραφέας)
Μπαρουξής, Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:9789603642145
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες