Δοκίμιο για την παλινόρθωση του καπιταλισμού και τη διεθνοποίηση

Εκδότης:
Παρασκήνιο
Έτος:
2002
ISBN:
9789607107947
Σελίδες:
398
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δοκίμιο για την παλινόρθωση του καπιταλισμού και τη διεθνοποίηση
Τιμή εκδότη:€17,93
Η τιμή μας: €16,14
Δοκίμιο για την παλινόρθωση του καπιταλισμού και τη διεθνοποίηση
Υπεύθυνος για την παλινόρθωση του καπιταλισμού είναι ο ρεβιζιονισμός. Πράξη η οποία ξεκινά με τον θάνατο-δολοφονία του Στάλιν το 1953, θεσμοθετείται στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956, όταν κυρίαρχη δύναμη αναδεικνύονται επισήμως οι εκφραστές της ανάδρομης πορείας του ιστορικού γίγνεσθαι, οι φορείς της κεφαλαικρατικής νομοτέλειας, κι ολοκληρώνεται το 1989 - 91. Η εφαρμογή του Μαρξισμού - Λενινισμού ήταν εκείνη που οδήγησε την ΕΣΣΔ και τις συμμάχους της στον θρίαμβο. Ενώ η εγκατάλειψη κι αναίρεσή του τις έριξε στον γκρεμό. Η παρανόηση πως πεμπτουσία του σοσιαλισμού είναι η δικτατορία της εργατικής τάξης και ότι, συνεπώς, στο σύστημα τούτο η ταξική πάλη συνεχίζεται υπό τη μορφή του αμείλικτου πολέμου του νέου ενάντια στο παλιό, συνιστά αντιστροφή του ρεύματος της Ιστορίας.
Υπάρχουν δύο τύποι διεθνοποίησης και ολοκλήρωσης, ο καπιταλιστικός κι ο σοσιαλιστικός, αντίστοιχοι των δύο παγκόσμιων οικονομιών κι αγορών όσο υφίστατο σοσιαλιστικό στρατόπεδο. Η δε ρεβιζιονιστική αντεπανάσταση στις χώρες του τελευταίου συνοδεύθηκε νομοτελειακά από τη βαθμιαία ενσωμάτωσή τους στο σύστημα της παγκόσμιας κεφαλαιοκρατικής οικονομίας.
Τα αυθεντικά Κομμουνιστικά Κόμματα είναι τόσο αναγκαία σήμερα όσο ποτέ στο παρελθόν. Μόνο υπό την καθοδήγησή τους, το προλεταριάτο και οι λοιποί εργαζόμενοι θα ανασυνταχθούν και θα ανατρέψουν επαναστατικά τον καπιταλισμό, ώστε η Ανθρωπότητα να εισέλθει, επιτέλους, στην ατελεύτητη εποχή της συνειδητής δημιουργίας της Ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Δοκίμιο για την παλινόρθωση του καπιταλισμού και τη διεθνοποίηση
Εκδότης:Παρασκήνιο
Συντελεστές βιβλίου:Σκαμπαρδώνης, Ανδρέας (Συγγραφέας)
ISBN:9789607107947
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες