Άγιον Όρος

Το περιβόλι της Παναγίας
Εκδότης:
Road Εκδόσεις Α. Ε.
Έτος:
2001
ISBN:
9789608481466
Σελίδες:
125
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Άγιον Όρος
Εκτός κυκλοφορίας
Άγιον Όρος
Ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Στις απόκρημνες πλαγιές και τα πυκνά δάση του Άθωνα επιβιώνει αναλλοίωτος για περισσότερα από 1.000 χρόνια ο ιστορικός κόσμος του ορθόδοξου μοναχισμού. Παμπάλαια μοναστήρια με μνημειακή αρχιτεκτονική, επιβλητικά τείχη και πύργοι, αρσανάδες, κελιά με πέτρινους τρούλλους που ξεφυτρώνουν σχεδόν παντού μέσα από την πυκνή βλάστηση, συνήθειες από άλλες εποχές και ένα σιωπηλό πλήθος από μαυροντυμένους καλόγερους, οι οποίοι μοιάζουν εκπληκτικά με τις ασκητικές μορφές στις τοιχογραφίες των ναών τους.
Η επίσκεψη του ταξιδιώτη - προσκυνητή στο μεγαλείο της Αθωνικής πολιτείας είναι ένα από τα ωραιότερα και πολυτιμότερα ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος στην Ελλάδα.
Μετά από πρόσφατη επιτόπια έρευνα και εκτενή μελέτη των πηγών, η Road παρουσιάζει στους απαιτητικούς περιηγητές ένα σύγχρονο και εύχρηστο ταξιδιωτικό οδηγό του Αγίου Όρους, με όλα τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία, χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στο Άγιο Όρος.
Τίτλος βιβλίου:Άγιον Όρος
Υπότιτλος βιβλίου:Το περιβόλι της Παναγίας
Εκδότης:Road Εκδόσεις Α. Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ιορδάνογλου Αντώνης (Συγγραφέας)
Ψημένος, Στέφανος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789608481466
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2001
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες