Ελληνικό τεκτονικό εγχειρίδιο

Εκδότης:
Τετρακτύς
Έτος:
2002
ISBN:
9789608141124
Σελίδες:
257
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνικό τεκτονικό εγχειρίδιο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ελληνικό τεκτονικό εγχειρίδιο
Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από δύο πρωτοτυπίες, τουλάχιστον στην ελληνική βιβλιογραφία. Είναι το πρώτο που παρουσιάζει, συνοπτικά μεν αλλά με απόλυτη ακρίβεια, πληροφορίες για τις Κανονικές Τεκτονικές Δυνάμεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που περιορίζονται στην παράθεση πληροφοριών και γεγονότων χωρίς αγιοποίηση ή δαιμονοποίηση.
Ο συγγραφέας παραπέμπει σε αυθεντικές πηγές, φροντίζοντας για την πλήρη τεκμηρίωση κάθε πληροφορίας.
Ανατρέχοντας στα διάφορα κεφάλαια, στο Τεκτονικό Λεξιλόγιο και στο λεπτομερέστατο ευρετήριο, κάθε Τέκτων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για τον Τεκτονισμό μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες που του έχουν διαφύγει και να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που του δημιουργούνται, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξει σε εκατοντάδες πηγές που το πιθανότερο δεν του είναι, έτσι κι αλλιώς, προσιτές.
Στην παρουσία των διαφόρων κεφαλαίων έγινε προσπάθεια ώστε τα κείμενα να είναι κατά το δυνατόν συνοπτικά και κατανοητά από κάθε αναγνώστη, Τέκτονα ή μη. Φυσικά οι Τέκτονες σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αντιλαμβάνονται περισσότερα από τα αναφερόμενα, αφού έχουν την προσωπική τους εμπειρία και γνώση.
Το βιβλίο δεν είναι ιστορία του Τεκτονισμού. Όσα ιστορικά αναφέρονται στα πρώτα κεφάλαια απλώς περιγράφουν το πλαίσιο της εμφάνισης και εξέλιξής του. Ενώ το πλαίσιο είναι περιορισμένο καταρχήν στον Ελληνικό Τεκτονισμό, γίνονται αναφορές στην ιστορία και στην περιγραφή διαδικασιών άλλων Δυνάμεων, κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας.
Επίσης συνοδεύεται από ένα μοναδικό αναλυτικό λεξιλόγιο όρων, από πλούσια ενδεικτική βιβλιογραφία καθώς και από ένα χρηστικό αλφαβητικό ευρετήριο.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνικό τεκτονικό εγχειρίδιο
Εκδότης:Τετρακτύς
Συντελεστές βιβλίου:Ριζόπουλος, Ανδρέας Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608141124
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες