Παραλλάξ

Σύμμεικτα για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2002
ISBN:
9789602746684
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παραλλάξ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Παραλλάξ
Η λέξη "σύμμεικτα" είναι μια παλιά λέξη της λογιοσύνης που περιγράφει με ακρίβεια τη συνύπαρξη στην ίδια έκδοση κειμένων διαφορετικών ως προς το είδος, το ύφος, το περιεχόμενο και το χρόνο.
Η λέξη "παραλλάξ" δηλώνει το περίεργο καθεστώς αυτών των κειμένων στον τρόπο που διαδέχονται το ένα το άλλο και στην παράξενη συνομιλία που αναπτύσσεται, καθώς έχουν ανασυρθεί από το αρχικό τους περιβάλλον για να ενταχθούν στο καινούργιο.
Πρόκειται τώρα πια για άλλη δυνατότητα ανάγνωσης, αφού προτείνεται διαφορετική προοπτική και αλλότροπος συσχετισμός για κείμενα που ήδη έχουν την ξεχωριστή διαδρομή τους στο παρελθόν. Οι άξονες της παρούσας σύμμεικτης παραλλαγής είναι δύο: η "λογοτεχνία" και η "γλώσσα", με ελάχιστες εξαιρέσεις προς άλλες κατευθύνσεις. Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το βιβλίο αποσπασματικά, επιλέγοντας κατά την κρίση και τη διάθεσή του, ή να ακολουθήσει τις θεματικές ενότητες που προτείνει ο συγγραφέας. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν πρέπει να αφήσει από το νου του τη λέξη "παραλλάξ". Αυτή κρύβει το μυστικό για την απόφαση να επιστρέψουν τα κείμενα στον δημόσιο χώρο με άλλο ένδυμα.
Τίτλος βιβλίου:Παραλλάξ
Υπότιτλος βιβλίου:Σύμμεικτα για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Δημηρούλης, Δημήτρης Σ. (Συγγραφέας)
Ροζάνης Στέφανος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602746684
Σειρά εκδότη:Επιστήμες του Ανθρώπου
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες