Στωικοί, επικούρειοι και σκεπτικοί

Μια εισαγωγή στην ελληνιστική φιλοσοφία
Εκδότης:
Θύραθεν
Έτος:
2002
ISBN:
9789608097063
Σελίδες:
245
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στωικοί, επικούρειοι και σκεπτικοί
Τιμή εκδότη:€16,50
Η τιμή μας: €14,85
Στωικοί, επικούρειοι και σκεπτικοί
Τα τελευταία χρόνια, οι ελληνιστικές φιλοσοφίες, για πρώτη φορά μετά από 17 αιώνες, έπαψαν πλέον να αποτελούν αποκλειστικά ακαδημαϊκή ενασχόληση και αρχίζουν να ξανακερδίζουν έδαφος, διεκδικώντας το ρόλο που κατείχαν άλλοτε, στην εποχή της ελεύθερης άνθισής τους: εκείνου της ζωντανής δύναμης που συμφιλιώνει τη φιλοσοφία με την καθημερινή ζωή και καθοδηγεί τους ανθρώπους στην αναζήτηση της αρετής και της προσωπικής ευτυχίας.
Σημαντική προϋπόθεση για την εξέλιξη αυτή, υπήρξε το σοβαρό επιστημονικό έργο που έχει παραχθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα από έναν εντυπωσιακό αριθμό Ευρωπαίων και Αμερικανών ελληνιστών και φιλοσόφων, μέσα από το οποίο αποκαθίσταται το κύρος των ελληνιστικών φιλοσοφιών και αναγνωρίζεται η διαχρονική αξία τους, ύστερα από αιώνες άγνοιας, παραποίησης -ακόμα και διασυρμού τους.
Ο καθηγητής R. W. Sarples, επικεφαλής του τμήματος κλασικών σπουδών του UCL (University College, London), εξέδωσε τούτο το βιβλίο το 1996, έχοντας διαπιστώσει, μέσα από την πείρα της διδασκαλίας, την ανάγκη της συστηματικής παρουσίασης των τριών ελληνιστικών σχολών σε βάση θεματολογική. Το βιβλίο απευθύνεται σε μελετητές και πανεπιστημιακούς σπουδαστές που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μετα-αριστοτελική φιλοσοφία. Στόχος του, όπως γράφει ο ίδιος, είναι να αναδείξει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η φιλοσοφική σκέψη της ελληνορωμαϊκής περιόδου, όχι μόνο μες στα ιστορικά πλαίσια της αρχαίας κουλτούρας στην οποία επέδρασε, μα κυρίως το ενδιαφέρον που έχει για μας σήμερα.
Τίτλος βιβλίου:Στωικοί, επικούρειοι και σκεπτικοί
Υπότιτλος βιβλίου:Μια εισαγωγή στην ελληνιστική φιλοσοφία
Τίτλος πρωτότυπου:Stoics, Epicureans and Steptics. An introduction to Hellenistic philoshophy
Εκδότης:Θύραθεν
Συντελεστές βιβλίου:Sharples, Robert W. (Συγγραφέας)
Αβραμίδης, Γιάννης (Μεταφραστής)
Λυπουρλή - Τατσίδη, Μαρίνα (Μεταφραστής)
Καούκη, Κατερίνα (Επιμελητής)
ISBN:9789608097063
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες