Αιγυπτιακός στρατός

Η λόγχη των Φαραώ
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2008
ISBN:
9789606740251
Σελίδες:
98
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αιγυπτιακός στρατός
Τιμή εκδότη:€9,00
Η τιμή μας: €8,10
στο καλάθι
Αιγυπτιακός στρατός
Οταν τα τύμπανα του πολέμου ηχούσαν στη χώρα του Νείλου, ο τρόμος καταλάμβανε τα γειτονικά έθνη της Αιγύπτου. Ο φαραώ ήταν έτοιμος για μια ακόμη εκστρατεία η οποία, χάρη στα επίλεκτα στρατεύματα του, θα του χάριζε αιώνια δόξα.

Ο στρατός της φαραωνικής Αιγύπτου υπήρξε μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του αρχαίου κόσμου. Στο απόγειο μάλιστα της ακμής του κυριάρχησε από τον Ισημερινό έως τον Ευφράτη ποταμό, προελαύνοντας μέσα από πυκνές ζούγκλες και καυτές ερήμους και κατατροπώνοντας ισχυρότατους αντιπάλους.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας όσον αφορά τη στρατιωτική ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου. Ο συγγραφέας περιγράφει με λεπτομέρεια τις μεγάλες πολεμικές συρράξεις μεταξύ των Αιγυπτίων και των γειτονικών τους εθνών, οι οποίες έλαβαν χώρα από την προϊστορική εποχή έως και την κατάλυση του βασιλείου της Αιγύπτου από τους Πέρσες. Επιπλέον αναλύει την εξέλιξη του οπλισμού των Αιγυπτίων, τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, τα οχυρωματικά έργα στην επικράτεια του βασιλείου, καθώς επίσης και την περίοπτη θέση των στρατιωτικών στην αιγυπτιακή κοινωνία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το κεφάλαιο στο οποίο περιγράφονται όλες οι τελετουργικές εκδηλώσεις οι οποίες ελάμβαναν χώρα πριν τη διεξαγωγή των εκστρατευτικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια αυτών και κατά την επιστροφή του στρατού στη χώρα.

Τα αποκαλυπτικά κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κατατοπιστικούς χάρτες και εντυπωσιακές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις Αιγυπτίων πολεμιστών.
Τίτλος βιβλίου:Αιγυπτιακός στρατός
Υπότιτλος βιβλίου:Η λόγχη των Φαραώ
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Καντζίνος, Ελευθέριος Η. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606740251
Σειρά εκδότη:Οι Μονογραφίες του Περιοδικού "Στρατιωτική Ιστορία"
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες