Σχεδιασμός συστημάτων VLSI και ASIC

Εκδότης:
Παπασωτηρίου
Έτος:
2002
ISBN:
9789607530226
Σελίδες:
341
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σχεδιασμός συστημάτων VLSI και ASIC
Εκτός κυκλοφορίας
Σχεδιασμός συστημάτων VLSI και ASIC
Ο τομέας της σχεδίασης ψηφιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC chip) αναπτύσσεται διεθνώς με ραγδαίο ρυθμό. Το βιβλίο αυτό, που περιγράφει τη μεθοδολογία λογικής σχεδίασης των συστημάτων VLSI & ASIC του ανωτέρω τομέα μέσω ψηφιακών λογικών δομών και πρακτικών παραδειγμάτων, απευθύνεται σε φοιτητές Πολυτεχνείων, Πανεπιστημίων και Εργαστηρίων / Ινστιτούτων Τεχνολογικής κατεύθυνσης καθώς και σε επαγγελματίες σχεδιαστές των αναφερομένων συστημάτων.
Η χρήση λογικών μονοπατιών σε επίπεδο τρανζίστορ pMOS και nMOS συνδυάζεται με μεθόδους ελαχιστοποίησης για να επιτύχει με συστηματικό τρόπο την εξαγωγή του βέλτιστου κυκλώματος VLSI. Η σύνθεση μιας σειράς μασκών των επιμέρους υλικών της υλοποίησης του κυκλώματος αποτυπώνεται με ευκρίνεια στην κάτοψη του τελικού σχεδίου του IC chip τεχνολογίας CMOS.
Η χρήση τόσο σε επίπεδο structural όσο και σε επίπεδο behavioral της γλώσσας VHDL επιτυγχάνει τον προσδιορισμό της περιγραφής του υλικού και του simulation ενός συστήματος ASIC μέσω πλατφόρμας Η/Υ. Οι προδιαγραφές επιλεγμένων κυκλωμάτων και μηχανών αλγοριθμικών καταστάσεων (state machines) μετασχηματίζονται σε δομημένες εκφράσεις οι οποίες στο σύνολό τους αποτελούν αυτοτελή και μεταφέρσιμο κώδικα VHDL.
Η διδασκαλία της ανωτέρω ύλης συνοδεύτηκε από μία αξιόλογη σειρά θεμάτων εξέτασης η οποία παρατίθεται στο παρόν βιβλίο συμπεριλαμβανομένων των σχετικών λύσεων. Η επιλογή της ύλης και των θεμάτων αυτών έγινε με βάση τις απαιτήσεις των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Σχεδιασμός συστημάτων VLSI και ASIC
Εκδότης:Παπασωτηρίου
Συντελεστές βιβλίου:Ποριάζης, Σεραφείμ (Συγγραφέας)
ISBN:9789607530226
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες