Η μη εκπλήρωση της ενοχικής σύμβασης κατά τον Αστικό Κώδικα

Ιδίως πριν από το ληξιπρόθεσμο
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2002
ISBN:
9789603016755
Σελίδες:
608
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μη εκπλήρωση της ενοχικής σύμβασης κατά τον Αστικό Κώδικα
Τιμή εκδότη:€62,00
Η τιμή μας: €58,90
στο καλάθι
Η μη εκπλήρωση της ενοχικής σύμβασης κατά τον Αστικό Κώδικα
Μία μελέτη που πραγματεύεται ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα τόσο για τον νομικό της πράξης όσο και για τον θεωρητικό του δικαίου.
Στο Πρώτο μέρος του βιβλίου επιχειρείται η de lege lata θεωρητική αναδιαμόρφωση και η ενιαία προσέγγιση του συστήματος μη εκπλήρωσης του ΑΚ. Ως αφετηρία τίθεται η γενική έννοια της αθέτησης υποχρέωσης και προτείνεται η εγκατάλειψη της περιπτωσιολογικής θεώρησής του. Διαμορφώνονται ενιαία κριτήρια για την επέλευση των έννομων συνεπειών της μη εκπλήρωσης της σύμβασης με βάση την έννοια του σκοπού της ενοχής. Το κέντρο βάρους μετατίθεται από την ένταξη σε κάποια από τις ρυθμισμένες περιπτώσεις (αδυναμία παροχής, υπερημερία οφειλέτη) στις προϋποθέσεις επέλευσης των έννομων συνεπειών σε κάθε περίπτωση μη εκπλήρωσης, γεγονός που ενδιαφέρει πρώτιστα την πράξη. Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται η σαφήνεια και η πληρότητα των λύσεων.
Στο δεύτερο μέρος αναλύεται ειδικά η εκ των προτέρων αθέτηση της σύμβασης ως κύρια μορφή εμφάνισης της μη εκπλήρωσης πριν από το ληξιπρόθεσμο της ενοχής. Αρχικά προσδιορίζεται η έννοια αυτής. Στη συνέχεια ερευνάται η συνδρομή των στοιχείων της σε ειδικότερες συμβάσεις. Αντικείμενο έρευνας αποτελούν η έννοια και η μη εκπλήρωση της σύμβασης διαδοχικών τμηματικών παροχών κατ' ΑΚ 386, η μη εκπλήρωση της σύμβασης έργου αλλά και η οριστική άρνηση εκπλήρωσης της παροχής.
Πρόκειται για μια μελέτη επίκαιρη, που κινείται στον χώρο των σύγχρονων τάσεων. Παράλληλα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για διατύπωση σαφών λύσεων στο καίριο ζήτημα της αθέτησης συμβατικών υποχρεώσεων και ως εκ τούτου είναι χρήσιμη και για τον εφαρμοστή του δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Η μη εκπλήρωση της ενοχικής σύμβασης κατά τον Αστικό Κώδικα
Υπότιτλος βιβλίου:Ιδίως πριν από το ληξιπρόθεσμο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κουμάνης, Σταμάτης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603016755
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες