Πρώτοι στην εξυπηρέτηση του πελάτη

Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2002
ISBN:
9789602182901
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρώτοι στην εξυπηρέτηση του πελάτη
Τιμή εκδότη:€18,59
Η τιμή μας: €16,73
στο καλάθι
Πρώτοι στην εξυπηρέτηση του πελάτη
Η εξυπηρέτηση του πελάτη αποτελεί το παλαιότερο αλλά και ουσιαστικότερο ζήτημα για τις επιχειρήσεις. Το μυστικό μιας επιτυχημένης επιχείρησης είναι να έχει ευχαριστημένους πελάτες, που θα συνεχίσουν να την προτιμούν ακόμη και αν εμφανιστούν ανταγωνιστές.
Όπως μας θυμίζει ο Peter Drucker, δεν υπάρχουν αποτελέσματα «εντός των τειχών». Το μόνο αποτέλεσμα που μετράει είναι ο ικανοποιημένος πελάτης, αλλά γι’ αυτό πρέπει πολλά πράγματα να γίνουν σωστά. Είναι λοιπόν ένα «ολιστικό» αποτέλεσμα.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης και το είδος του προϊόντος/ υπηρεσίας που αυτή προσφέρει, οι πελάτες της πρέπει να ξέρουν ότι τους επιφυλάσσεται μια εξαιρετική μεταχείριση, όχι μόνο ως προς την ποιότητα του προϊόντος, αλλά και ως προς τον σεβασμό στον καταναλωτή. Μόνον έτσι η επιχείρηση θα έχει το προβάδισμα στις πωλήσεις, κερδίζοντας και διασφαλίζοντας σημαντικό μερίδιο στην αγορά που απευθύνεται.
Αυτό απαιτεί μια φιλοσοφία που να διαπερνά όλη την επιχείρηση, μια εταιρική κουλτούρα που να στοχεύει πάντα και να εμμένει στη διατήρηση μιας άψογης εξυπηρέτησης. Οι επικεφαλής της επιχείρησης επωμίζονται τη διαμόρφωση μιας τέτοιας κουλτούρας και φροντίζουν για τη σωστή διάχυσή της στα στελέχη. Διότι η φροντίδα του πελάτη έχει άμεσο αντίκτυπο στην κερδοφορία και στη μακροβιότητα της επιχείρησης αλλά και στην ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.
Τίτλος βιβλίου:Πρώτοι στην εξυπηρέτηση του πελάτη
Τίτλος πρωτότυπου:Building a Service Culture
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Μουζοπούλου, Βαρβάρα (Μεταφραστής)
Ζηρίνης, Γιάννης (Επιμελητής)
Kitching, Jonathan (Επιμελητής)
Lifeskills International Ltd (Επιμελητής)
ISBN:9789602182901
Σειρά εκδότη:Business / Management
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2002
Σημείωση:Πρόλογος: Γιώργος Μαντές
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες