Ο κάλυκας

Εκδότης:
Ίνδικτος
Έτος:
2002
ISBN:
9789605181284
Σελίδες:
389
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο κάλυκας
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Ο κάλυκας
Στον Κάλυκα, το δεύτερο μυθιστόρημα του Λευτέρη Μαυρόπουλου, η πλοκή μας μεταφέρει από την Αθήνα στον Άθωνα, από τον Άθωνα στην Ανατολία και από 'κει στη Βραζιλία και στη ζούγκλα της Αμαζονίας.
Ο Βαγγέλης, η Μαρία, ο Δημήτρης συναντιούνται στη Μικρά Ασία το καλοκαίρι του '22, όπου βρίσκεται κι ο Ελληνικός Στρατός.
Ο Βαγγέλης Δημήτριος και ο Πλάτων συναντιούνται στη Βραζιλία του '50 με στόχο να πλουτίσουν. Είναι η εποχή που πολλοί Έλληνες μετανάστες βρίσκονται εκεί. Oι επιζήσαντες θα συναντηθούν στο Άγιον Όρος και θα συνδέσουν τις ιστορίες τους μ' αυτή του Πάνου.
Το έργο, γραμμένο με τον τρόπο των παράλληλων αφηγήσεων των προσωπικών ιστοριών, διαπλέκει τον ευρύ χώρο - στον οποίο κινείται συχνά το αναζητητικό πάθος των Ελλήνων - με το χρόνο που εκτείνεται σε μια περίοδο κρίσιμων συμβάντων για τη νεότερη ιστορία. Με την ενεργοποίηση της μνήμης και της διερεύνησης των επιμέρους "γιατί", που συχνά αναφύονται, το έργο "ξεπλένει" τα πρόσωπα από ενοχές και χαρίζει τη μόνη, ίσως, δυνατή κάθαρση, αυτή της κατανόησης.
Τίτλος βιβλίου:Ο κάλυκας
Εκδότης:Ίνδικτος
Συντελεστές βιβλίου:Μαυρόπουλος, Λευτέρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605181284
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία της Ινδίκτου
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες