Τα απαγορευμένα θα τα λέμε τη νύχτα

Εκδότης:
Φυτράκη
Έτος:
2002
ISBN:
9789605352608
Σελίδες:
240
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Τα απαγορευμένα θα τα λέμε τη νύχτα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα απαγορευμένα θα τα λέμε τη νύχτα
Είναι ένα μυθιστόρημα ζυμωμένο με τις μνήμες των Βαλκανίων. Η ιστορία και ο μύθος αξιοποιούνται ως βασικά στοιχεία της πλοκής για να περιγράψουν δυνατές περιπέτειες και συνειδησιακές συγκρούσεις σε μια εποχή όπου όλα συνηγορούσαν στην εδραίωση της τότε νέας τάξης πραγμάτων.
Έργο σπονδυλωτό όπου εξιστορούνται παράλληλα ιστορικά γεγονότα, διαπλεκόμενα και αλληλοεξαρτώμενα, στα οποία αποτυπώνεται ρεαλιστικά το χρονικό μιας εποχής γεμάτης αινίγματα, περιπέτειες, γοητεία και πνευματικές αναζητήσεις.
Το ψυχικό δράμα του αναγκαστικού εξισλαμισμού είναι ο κύριος πυρήνας του βιβλίου.
Οι πρωταγωνιστές συναντώνται, συνυπάρχουν τυχαία και "μοιραία" και γίνονται ήρωες ενός παράξενου θρύλου μέσω του οποίου ζωντανεύουν σελίδες της Ιστορίας μας. Το πεπρωμένο αναδύεται ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των συνθηκών όπου ζουν και κινούνται τα πρόσωπα του έργου.
Ο διχασμός της προσωπικότητας και η αλλοτρίωση της ταυτότητας των ηρώων εμπεριέχει καταστάσεις αιώνια παρούσες στον Ελλαδικό και τους πέριξ χώρους, σπαραξικάρδιες διαχρονικές τραγωδίες χωρίς κάθαρση ή με αυτοκάθαρση.
Τελικά οι ήρωες αναζητούν, χάνουν και βρίσκουν την ψυχή τους και τη "μοίρα" τους μέσα σε μια γοητευτική ποικιλία χώρου, χρόνου, εσωτερικών συγκρούσεων, καθήκοντος και οδύνης μνήμης.
Τίτλος βιβλίου:Τα απαγορευμένα θα τα λέμε τη νύχτα
Εκδότης:Φυτράκη
Συντελεστές βιβλίου:Πίκη, Μάγδα (Συγγραφέας)
ISBN:9789605352608
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες