Ιστορία της ελληνικής γελοιογραφίας (τ.1)

3000 χρόνια αμφισβήτησης: Από την αρχαιότητα ως τη μεταπολίτευση
Εκδότης:
Ποταμός
Έτος:
2005
ISBN:
9789607563736
Σελίδες:
575
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ιστορία της ελληνικής γελοιογραφίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ιστορία της ελληνικής γελοιογραφίας (τ.1)
Καρπός έρευνας 25 ετών, η Ιστορία του δημοσιογράφου Δημήτρη Σαπρανίδη αποτελεί το πανόραμα της ελληνικής γελοιογραφίας από τις απαρχές της στην αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Πλουτισμένη με περισσότερες από 2000 εικόνες - όλες σχολιασμένες και τεκμηριωμένες, αποθησαυρισμένες από εκατοντάδες έντυπα, μακροβιότατα ή βραχύβια, διάσημα ή λησμονημένα - η παρουσίαση του ακάματου συγγραφέα αποτελεί συνάμα και μια πρωτότυπη μορφή ιστοριογραφίας των Ελλήνων, ένα παιχνίδι εξιστόρησης με σκωπτικό ύφος.
"Ακόμη πιο φανερά είναι ο μόχθος και η δαπάνη του εκδοτικού οίκου για μια δουλειά βιβλιοτεχνικά δύσκολη, για να παραδώσει στο κοινό βιβλίο άρτιο και εντυπωσιακό."
(Αντώνης Καρκαγιάννης, Η Καθημερινή)
"Φυλλομετρώντας το λεύκωμα του Δ. Σαπρανίδη ξεδιπλώνεται μπροστά μας η τραγική ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι συμπυκνωμένη σε αίμα και δάκρυα αλλά αποτυπωμένη σε χαρτί, με μελάνι και τέμπερα, αυτή η ιδιότυπη αίσθηση της ιστορίας μπορεί να χαρίσει, εκτός από ένα πικρό χαμόγελο, την παραμυθία αλλά και την τόσο απαραίτητη σε όλους διδαχή."
(Το Βήμα)
"...ο Δημήτρης Σαπρανίδης... συγκέντρωσε ένα απέραντο και πολύτιμο υλικό και εξέδωσε ένα μνημειώδες έργο, που του προσυπογράφεται ως διπλό προσωπικό επίτευγμα, αφού από τη μια πλευρά καλύπτει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ελλείψει άλλων εργασιών στο ίδιο αντικείμενο, και από την άλλη το καλύπτει την κατάλληλη στιγμή, προτού δηλαδή η καταστρεπτική φθορά του χρόνου προκαλέσει μεγαλύτερες απώλειες στο εικονιστικό αρχειακό υλικό της νεότερης περιόδου της ελληνικής βιβλιογραφίας".
(Η Εποχή)
"Βιβλίον τερπνόν, άμα και διδακτικόν, που καταξιώνει τον πολυετή μόχθο του συγγραφέα του."
(Ελευθεροτυπία)
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία της ελληνικής γελοιογραφίας
Υπότιτλος βιβλίου:3000 χρόνια αμφισβήτησης: Από την αρχαιότητα ως τη μεταπολίτευση
Εκδότης:Ποταμός
Συντελεστές βιβλίου:Σαπρανίδης, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607563736
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Τόμος:1
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Χιούμορ - Σάτυρα > Γελοιογραφίες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες