Φυσική στερεάς κατάστασης (τ.2)

Τάξη, αταξία, συσχετίσεις
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2003
ISBN:
9789605241575
Σελίδες:
914
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Φυσική στερεάς κατάστασης
Τιμή εκδότη:€49,00
Η τιμή μας: €44,10
Φυσική στερεάς κατάστασης (τ.2)
Στο δίτομο αυτό σύγγραμμα για τη Φυσική Στερεάς Κατάστασης δίνεται έτσι μια ολοκληρωμένη, αυτάρκης (και κατά συνέπεια εκτενής) παρουσίαση του σπουδαίου αυτού γνωστού αντικειμένου, με έμφαση όχι μόνο στις έννοιες και στις θεωρητικές τεχνικές αλλά και στην εφαρμομή τους στη μεγάλη ποικιλία φυσικών και τεχνητών υλικών και διατάξεων.

Η ύλη έχει οργανωθεί γύρω από πέντε ενότητες που προσεγγίζουν διαδοχικά με αυξανόμενο βαθμό ρεαλισμού τη φυσική πραγματικότητα, περιλαμβανομένων και θεμάτων μεγάλου τρέχοντος -και ελπίζω και μελλοντικού- ενδιαφέροντος.

Οι δύο πρώτες ενότητες, που αποτελούν τον πρώτο τόμο, αναλύουν και ερμηνεύουν τη συμπεριφορά των διαφόρων στερεών βάσει των πιο απλών παραδοχών: του μοντέλου Jellium (JM) και του γραμμικού συνδυασμού ατομικών τροχιακών (LCAO). Στον παρόντα δεύτερο τόμο, και συγκεκριμένα στην τρίτη ενότητα, αναπτύσσεται συστηματικά ο ρόλος της περιοδικότητας και καλύπτονται έτσι οι κύριες ανεπάρκειες του JM και του LCAO. Στη συνέχεια, στην τέταρτη ενότητα, μελετώνται οι αποκλίσεις από την περιοδικότητα και οι συνέπειές τους στη συμπεριφορά των στερεών. Τέλος, στην πέμπτη εικόνα, εξετάζονται οι συσχετίσεις μεταξύ των ηλεκτρονίων και ο καίριος ρόλος τους σε σπουδαία φαινόμενα, όπως ο μαγνητισμός και η υπεραγωγιμότητα.

Το σύγγραμμα απευθύνεται στο φοιτητή (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό) και στο νέο επιστήμονα που επιθυμεί να κατανοήσει τη συμπεριφορά της στερεάς ύλης με βάση τις θεμελιώδεις αρχές και τους βασικούς νόμους της Φυσικής.
Τίτλος βιβλίου:Φυσική στερεάς κατάστασης
Υπότιτλος βιβλίου:Τάξη, αταξία, συσχετίσεις
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Οικονόμου, Ελευθέριος Ν. (Συγγραφέας)
Τραχανάς Στέφανος Λ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605241575
Σειρά εκδότη:Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Θετικών Επιστημών
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2003
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες