Ελληνικό διοικητικό δίκαιο

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2003
ISBN:
9789603016533
Σελίδες:
980
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€80,38
Η τιμή μας: €76,36
Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Αφετηρία της νέας έκδοσης του «Ελληνικού Διοικητικού Δικαίου» αποτέλεσε και η αναθεώρηση του Συντάγματος το έτος 2001, όπως και η έκδοση των σχετικών εκτελεστικών του νόμων.
Πρόκειται για ερμηνευτικό έργο που ερευνά συστηματικά το σύνολο της ύλης του ουσιαστικού Διοικητικού Δικαίου, δηλ. την έννοια, την οργάνωση, τα όργανα, τη δράση καθώς και τον έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης. Ειδική αναφορά γίνεται, επιπλέον, στην προσβολή της ατομικής ιδιοκτησίας- περιουσίας.
Στη νέα πλήρως αναθεωρημένη, βελτιωμένη, επαυξημένη και εκσυγχρονισμένη έκδοση έχουν ληφθεί υπόψη και σχολιασθεί οι εκτελεστικοί νόμοι του Συντάγματος, που εκδόθηκαν μετά την πρόσφατη αναθεώρησή του μέχρι και το Νοέμβριο του έτους 2002.
Επιπλέον, η 7η έκδοση του έργου έχει εμπλουτιστεί με τις νέες νομολογιακές θέσεις και τη σχετική βιβλιογραφία, η οποία είναι όσο το δυνατόν ειδική και αναφέρεται, ενόψει και του τίτλου του βιβλίου, μόνο σε ό,τι έχει δημοσιευθεί στην ελληνική γλώσσα, ώστε να είναι προσιτή σε όλους. Το έργο συνδυάζει την δογματική και κριτική έρευνα με τρόπο που καθιστά ευχερή την εφαρμογή του Διοικητικού Δικαίου. Όπως επισημαίνεται στον Πρόλογο, «Στο βιβλίο δεν ελλείπει η κριτική διάθεση ούτε η οντολογική παρατήρηση. Οι απόψεις που υποστηρίζονται ή παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα θεωρητικής ενασχόλησης αλλά και βιώματος του Διοικητικού Δικαίου. Έτσι, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην θεραπεία των αναγκών της πρακτικής».
Σκοπός του έργου είναι η ερμηνεία αλλά και η διδασκαλία του Διοικητικού Δικαίου. Απευθύνεται τόσο στον άνθρωπο της πράξης, δικαστή, δικηγόρο, υπάλληλο, που επιζητεί και τη δογματική κάλυψη, όσο και στον φοιτητή-σπουδαστή, που επιζητεί και την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της πράξης.
Στη νέα έκδοση του «Ελληνικού Διοικητικού Δικαίου» περιέχεται χρηστικός Πίνακας Αναλυτικών Περιεχομένων και Ευρετηρίου καθ’ ύλη.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνικό διοικητικό δίκαιο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Τάχος, Αναστάσιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603016533
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες