Χημεία και διατροφή

Εκδότης:
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Έτος:
2002
ISBN:
9789607998101
Σελίδες:
136
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χημεία και διατροφή
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Χημεία και διατροφή
Η γνώση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και η νομοθεσία που αφορά την προστασία αυτής της αξίας, αποτελούν κύριους γνωστικούς παράγοντες για την καλή υγεία ενός λαού.
Η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή οίνου και ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο αποτελεί τρόφιμο μεγίστης βιολογικής αξίας και βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Όμοια και ο οίνος θεωρείται πλέον ένα προϊόν απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή.
Η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας οδήγησε στην οικονομικότερη παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων διατροφής. Ενώ η σκοπιμότητα της παραγωγής τέτοιων προϊόντων δεν αμφισβητείται, η χρησιμότητά τους γεννά ερωτήματα που αφορούν την ισοδύναμη με τα φυσικά προϊόντα βιολογική και θρεπτική τους αξία, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία η παραγωγή των μεταλλαγμένων αυτών προϊόντων.
Ο παρών τόμος περιλαμβάνει τις ομιλίες του ομώνυμου κύκλου, στις οποίες τονίστηκε η διατροφική αξία και η μεγάλη σημασία του οίνου και του ελαιόλαδου στην καθημερινή μας ζωή, εξετάστηκε το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων και τα ερωτήματα που γεννά η παραγωγή τους, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία που τα διέπει.
Τίτλος βιβλίου:Χημεία και διατροφή
Εκδότης:Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Συντελεστές βιβλίου:Γραμματικοπούλου, Ελένη (Επιμελητής)
Γραμματικοπούλου, Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607998101
Σειρά εκδότη:Επιστήμης Κοινωνία: Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες