Βίβλος

Η αλήθεια μέσα από τις ανασκαφές: Νέο φως στην ιστορία του Αρχαίου Ισραήλ και η απαρχή των Ιερών Κειμένων
Εκδότης:
Κάκτος
Έτος:
2003
ISBN:
9789603824923
Σελίδες:
490
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βίβλος
Τιμή εκδότη:€27,56
Η τιμή μας: €24,80
στο καλάθι
Βίβλος
Πόσο αληθινή είναι η ιστορία της Βίβλου; Εδώ και 150 χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος σχετικά με την ιστορική αξιοπιστία των εβραϊκών ιερών κειμένων. Συνταρακτικά στοιχεία, τα οποία πρόσφατα αποκάλυψε η βιβλική αρχαιολογία, θέτουν σε αμφισβήτηση τις γνωστές και οικείες σε όλους ιστορίες του αρχαίου Ισραήλ, καθώς και την προέλευση της ιουδαϊκο-χριστιανικής παράδοσης. Η Βίβλος παρουσιάζει τον Αβραάμ ως τον πρώτο άνθρωπο που συνειδητοποίησε ότι ένας είναι ο Θεός· τώρα γνωρίζουμε ότι οι πρώτες ενδείξεις μονοθεϊσμού δεν εμφανίστηκαν παρά πολλούς αιώνες μετά τον Αβραάμ. Για την Έξοδο, επίσης, η αρχαιολογία αμφιβάλλει, όπως αμφιβάλλει και για την κατάκτηση της Χαναάν από τον Ιησού του Ναυή ή για την "ενιαία μοναρχία" του Δαβίδ και του Σολομώντα.
Στο βιβλίο αυτό, δύο εξέχοντες επιστήμονες, ένας αρχαιολόγος και ένας ιστορικός, μας ξεναγούν στο πεδίο της βιβλικής αρχαιολογίας και ταυτόχρονα μας εξηγούν το πώς και το γιατί η μεγάλη περιπέτεια της Βίβλου απέχει τόσο πολύ από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Εξηγούν τι λέει η Βίβλος για το αρχαίο Ισραήλ και αποδεικνύουν το πώς ερχεται αυτό σε αντίθεση με την πραγματικότητα της αρχαιολογίας. Στο τέλος, προτείνουν μια εντελώς καινούρια εκδοχή της ιστορίας του αρχαίου Ισραήλ και απαντούν στο ερώτημα πότε, πού και γιατί γράφτηκε η Βίβλος.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Βίβλος
Υπότιτλος βιβλίου:Η αλήθεια μέσα από τις ανασκαφές: Νέο φως στην ιστορία του Αρχαίου Ισραήλ και η απαρχή των Ιερών Κειμένων
Εκδότης:Κάκτος
Συντελεστές βιβλίου:Silberman, Neil Asher (Συγγραφέας)
Finkelstein, Israel (Συγγραφέας)
Κωνσταντινέα, Στέλλα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603824923
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες