Έρωτες στην άκρη

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2003
ISBN:
9789600510669
Σελίδες:
354
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έρωτες στην άκρη
Τιμή εκδότη:€17,25
Η τιμή μας: €15,53
στο καλάθι
Έρωτες στην άκρη
Ο ήρωας του βιβλίου, συγγραφέας, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στη γραφή και την ερωτική αναζήτηση. "Ζω σ' ένα διασαλευμένο σύμπαν, ανήμπορος και υπόλογος μπροστά σε κρατικούς, κομματικούς, λογοτεχνικούς, θρησκευτικούς σχηματισμούς. Δε βλέπω τι άλλο μου μένει απ' το γράφω", εξομολογείται. Γράφοντας, δεν παραλείπει να μας μυήσει στο μυστήριο της συγγραφής και στο άλλο μυστήριο, το μεγάλο, του έρωτα.
Η Πέρσα, παρ' ότι τον αποκρούει συστηματικά, φωτογραφίζεται γυμνή ένα βράδυ αγκαλιά με το τελευταίο του μυθιστόρημα. "Η μεγαλύτερη παραχώρηση που μου έκανε και η μεγαλύτερη τιμή που έγινε σε βιβλίο μου", σχολιάζει ο ίδιος πικρόχολα.
Για το "σινάφι των συγγραφέων" ο ήρωας λέει χαρακτηριστικά: "Συγγραφείς χωρίς χιούμορ ανήκουν στο κατεστημένο, το υπηρετούν και το διαιωνίζουν". Χωρίς να χάνει ο ίδιος το χιούμορ του, αντιμετωπίζει στωικά τις δυσκολίες, απ' όπου κι αν προέρχονται. Άλλοτε κυνηγημένος, άλλοτε απογοητευμένος ερωτικά, μόνος μ' ένα κουτάβι στην αγκαλιά ή μ' ένα μοιραίο πιάτο σμυρναίικα σουτζουκάκια στο τραπέζι, όσο στραβά κι αν πηγαίνουν τα πράγματα, βρίσκει τρόπο να το διασκεδάζει.
"Χωρίς τον έρωτα, η ζωή μου δε θα είχε κανένα απολύτως νόημα, ανύπαρκτη θα την έλεγα και όχι χαμένη", ξεκαθαρίζει απ' την αρχή· κι ο έρωτας σηματοδοτεί την πορεία του, τον λυτρώνει.
Τίτλος βιβλίου:Έρωτες στην άκρη
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Καρτέρης, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600510669
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2003
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες