Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων

Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2003
ISBN:
9789603941996
Σελίδες:
442
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €28,50
Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων
Η μεταμόσχευση ιστών και οργάνων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ιατρικής και της κοινωνίας. Πέρα από το γεγονός ότι συνιστούν το αποκορύφωμα της τεχνικής τελειότητας στη χειρουργική, συνέτειναν ώστε να συντελεστούν αλματώδεις εξελίξεις σε διάφορες τομείς της Ιατρικής, όπως η ανοσολογία και η ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης των διάφορων λειτουργιών.
Παράλληλα, επειδή για να πραγματοποιηθεί μια μεταμόσχευση απαιτείται η προσφορά οργάνου, έδωσαν τη δυνατότητα στον άνθρωπο και στην κοινωνία να εκδηλώσει της θείες ιδιότητες της φιλαλληλίας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Αν δεχθούμε ότι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 500.000 μεταμοσχεύσεις, ισάριθμες είναι και οι φορές που η ανθρώπινη συνείδηση δοκιμάστηκε μεταξύ της εγωιστικής εσωστρέφειας και της ανθρωπιστικής συμπεριφοράς, με νικητή τη δεύτερη.
Οι λόγοι που συνέτειναν στην έκρηξη των μεταμοσχεύσεων στην εποχή μας είναι ποικίλοι: Η κατανόηση του ανοσοβιολογικού υποβάθρου του φαινομένου της απόρριψης βοήθησε στην ανάπτυξη ανοσοκατασταλτικών παραγόντων και τη μακροπρόθεσμη ανοχή των μοσχευμάτων. Η σύγχρονη τεχνολογία επινόησε διάφορα τεχνολογικά μέσα, όπως οι συσκευές εξωσωματικής φλεβο-φλεβικής κυκλοφορίας αυτομετάγγισης και αιμόστασης. Η επινόηση τεχνικών συντήρησης των μοσχευμάτων συνέτεινε στη δυνατότητα χρήσης ευαίσθητων οργάνων, όπως το ήπαρ ή η καρδιά. Η ανάπτυξη των μονάδων εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας και οι πρόοδοι στην αναισθησιολογία συνέτειναν στην αντιμετώπιση δύσκολων διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών προβλημάτων. Τέλος, η πληροφορική και η ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης των μοσχευμάτων συνέβαλαν, ώστε να χρησιμοποιούνται και να διατίθενται όσο το δυνατόν περισσότερα μοσχεύματα.
Η δεύτερη έκδοση περιλαμβάνει όλα τα νέα στοιχεία που κρίθηκαν απαραίτητα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του βιβλίου, προκειμένου ο αναγνώστης να βρει ό,τι ισχύει σήμερα στις μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων.
Επειδή ο άνθρωπος είναι φθαρτός και μέχρι η σύγχρονη τεχνολογία να κατορθώσει να κατασκευάσει τεχνητά όργανα, η χρησιμοποίηση βιολογικών οργάνων θα αποτελεί τη μοναδική πηγή προσφοράς ζωής στους ασθενείς που βρίσκονται σε τελική φάση ανεπάρκειας ενός εκ των ζωτικών οργάνων.
Κατά συνέπεια, η προσφορά οργάνων αποτελεί όχι μόνον υποχρέωση της κοινωνίας αλλά είναι και η μέγιστη εκδήλωση της αγάπης μας προς το συνάνθρωπο και δικαιώνει ηθικώς το πέρασμά μας από τη ζωή. Ευτυχής, είναι εκείνος που έμαθε να αναζητά τη χαρά και τη γαλήνια ικανοποίηση όταν προσφέρει.
Τίτλος βιβλίου:Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδημητρίου, Ιωάννης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603941996
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες