Μετά την αυτοκρατορία

Δοκίμιο για την αποσύνθεση του αμερικανικού συστήματος
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2003
ISBN:
9789602183007
Σελίδες:
275
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μετά την αυτοκρατορία
Τιμή εκδότη:€18,41
Η τιμή μας: €16,57
Μετά την αυτοκρατορία
Αμερικανή αυτοκρατορία δεν θα υπάρξει. Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος, αρκετά ποικίλος, αρκετά δυναμικός για να δεχθεί την κυριαρχία μιας μόνο δύναμης. Η εξέταση των δημογραφικών και πολιτιστικών βιομηχανικών και νομισματικών, ιδεολογικών και στρατιωτικών δυνάμεων που μεταμορφώνουν τον πλανήτη δεν επιβεβαιώνει την κοινότοπη σήμερα άποψη μιας απρόσβλητης Αμερικής. Ο Εμμανουέλ Τοντ δίνει εδώ την πιο ρεαλιστική εικόνα μιας πολύ μεγάλης χώρας, της οποίας η δύναμη υπήρξε αναμφισβήτητη, αλλά της οποίας η σχετική παρακμή φαίνεται αμετάκλητη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απαραίτητες για την ισορροπία του κόσμου. Σήμερα δεν μπορούν να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο χωρίς την αρωγή του υπόλοιπου κόσμου.
Η Αμερική, με το "θεατρικό" στρατιωτικό ακτιβισμό της που στρέφεται ενάντια σε ασήμαντα κράτη, προσπαθεί να συγκαλύψει την υποχώρησή της. Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, το Ιράκ και τον "άξονα του Κακού" δεν είναι παρά προφάσεις.
Η Αμερική, επειδή δεν έχει πια τη δύναμη να ελέγξει τις μεγάλες οικονομικές και στρατηγικές δυνάμεις, που είναι η Ευρώπη και η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Κίνα, θα χάσει την τελευταία αυτή παρτίδα στο παιχνίδι για την κυριαρχία του κόσμου. Θα ξαναγίνει μια μεγάλη δύναμη ανάμεσα σε άλλες.
Τίτλος βιβλίου:Μετά την αυτοκρατορία
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμιο για την αποσύνθεση του αμερικανικού συστήματος
Τίτλος πρωτότυπου:Après L' Empire - Essai sur la décomposition du système américain
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Todd, Emmanuel (Συγγραφέας)
Βουλέλης, Νικόλας (Μεταφραστής)
ISBN:9789602183007
Σειρά εκδότη:Cosmos
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2003
Σημείωση:Πρόλογος: Αλέξης Παπαχελάς
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες